Гръцките фермери се очаква да влязат в Атина с трактори

...
Гръцките фермери се очаква да влязат в Атина с трактори
Коментари Харесай

Гръцките фермери тръгнаха с тракторите си към Атина

Гръцките фермери се чака да влязат в Атина с трактори във вторник, с цел да стачкуват пред Народното събрание против въздействието на възходящите разноски за сила, конкуренцията от чужбина и скорошните наводнения, предава " Ройтерс ".

Техният митинг отразява недоволството в други елементи на Европа, в това число,, и, където фермерите проведоха сходни демонстрации.

Синдикатите на гръцките фермери водят договаряния с консервативното държавно управление на премиера Кириакос Мицотакис от седмици, само че споделят, че оповестените до момента ограничения не са достатъчни за да отговорят на опасенията им.

В понеделник вечерта фермерите подредиха тракторите и пикапите си около автомагистралите, до момента в който се събираха на събирателен пункт в Централна Гърция, където прекараха нощта, преди да се насочат към Атина.

" Има доста проблеми, най-много разноските за гориво и сила ", сподели един от протестиращите фермери в централния гръцки град Кастро.

" Миналата година беше пагубна за фермерите , не произведохме грозде, не произведохме зехтин, произведохме малко памук, само че той беше изкупен на безценица.

Във вторник сутринта десетки фермери дойдоха с кораби на пристанището на Пирея от южния остров Крит. Очакваше се още фермери да дойдат с рейсове от други региони на Гърция.

Митингът, плануван за 15:30 локално време, има за цел да ускори натиска върху държавното управление , което към този момент предложи отстъпки за сметките за електрическа енергия и едногодишно удължение на данъчната отстъпка за селскостопански дизел до края на 2024 година

Правителството повтори в понеделник, че е готово да разиска по-постоянна скица за данъчни отстъпки в бъдеще, само че нямаше фискална опция за спомагателни отстъпки тази година. Гърция се възвръща от траяла десетилетие.

" Нямаме какво повече да дадем " , сподели Мицотакис по време на изявление за гръцката Star TV в понеделник вечерта.

" Мисля, че фермерите признават това и знаят доста добре, че държавното управление евентуално е надхвърлило даже техните упования, изключително по въпроса със сметките за електрическа енергия. "

Той сподели, че се чака митингът да бъде значително алегоричен, само че фермерите наподобяват решени да упорстват за повече отстъпки.
 Полските фермери ускоряват митингите с цялостна обсада на украинската граница
Полските фермери ускоряват митингите с цялостна обсада на украинската граница

Предвижда се тя да продължи до 15 март
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР