Гръцки таксиметрови шофьори нападнаха служители на Uber в Родос и

...
Гръцки таксиметрови шофьори нападнаха служители на Uber в Родос и
Коментари Харесай

Саморазправа на гръцки таксиметрови шофьори срещу Uber

Гръцки таксиметрови водачи нападнаха чиновници на Uber в Родос и разрушиха коли, като нанесоха вреди на 10 автомобила, оповестяват гръцките медии.

„ Родос наподобява като вряща тенджера след случаите, разрушенията и пострадването на водача на Cool Rhodes, който се ръководи от Uber “, написа newsit.gr. Полицията е в нараснала подготвеност, защото таксиметровите водачи имат намерение да стачкуват, до момента в който компанията не напусне острова. Според полицейски доклад „ навалица проведени таксиметрови водачи с честен подстрекател 65-годишния водач на сдружението си, са нанесли рискова телесна щета на 45-годишен остарял чиновник на Cool Rhodes, счупили са крайници му и са аргументи вреди на почти 15 паркирани транспортни средства, благосъстоятелност на компанията, както и на офиса на компанията. " Компанията твърди за " невъобразими актове на закани, побоища, изнудване и бойкот от проведена и следена група ".

„ Ние няма да толерираме противозаконни дейности от трети страни против нашите чиновници и благосъстоятелност. Ние няма да приемем атмосферата на тероризъм, която те се пробват да наложат с дейности, напомнящи тези, които се случиха през март 2023 година на остров Миконос. Вече сме подхванали нужните правни дейности “, сподели Cool Rhodes в изказване.

Местната полиция заяви, че гръцки жител е бил задържан в петък „ за присъединяване в произшествия, причиняване на вреди и телесни повреди дружно с други нарушители в Родос “. " Заведеното против тях дело включва обвинявания за незаконна организация, нарушение на публичния ред, закана за осъществяване на закононарушение, нанасяне на рискови телесни повреди, увреждане на непознато имущество. По-специално, както беше открито през вчерашния ден следобяд, арестуваният е взел участие с лица, предизвикани от трета страна, при произшествия, при които е ранен чиновник и са нанесени обилни вреди на оборудването на компанията “, се споделя в изказване на полицията. " Задържаният ще бъде отведен в окръжния съд на Родос. Полицейското следствие продължава за идентифициране на останалите обвинени по случая ", споделиха от полицията.

Вестник " Катимерини " написа, че таксиметровите водачи упрекват Uber в нелоялна конкуренция. Според изданието огромна навалица от хора се е доближила към офиса на компанията - към 700 водачи, някои от които са навлезли на територията, нанесли са вреди за доста хиляди евро на най-малко 10 коли. Транспортната посредническа компания, която работи с Uber, стартира работа във вторник и " от първия миг имаше произшествия, бандити на улицата, таксиметрови водачи спираха нелегално коли, с цел да ревизират данните си ", споделиха източници, близки до компанията. „ Таксиметровите водачи не могат да вземат закона в свои ръце “, сподели източникът.

Президентът на Асоциацията на притежателите на таксита в Родос Теодосий Кастанидис твърди, че не е имало побой, а единствено вандализъм. „ Това не бяха някакви непознати, дано бъдем почтени... Ще понесем следствията от вандализма, само че няма да им позволим да ни вземат хляба “, сподели Кастанидис пред изданието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР