Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол

...
Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла в страната фалшив алкохол
Коментари Харесай

Гръцката полиция разби престъпна група, внасяла фалшив алкохол от България

Гръцката полиция разруши незаконна група, внасяла в страната подправен алкохол от България, оповестява гръцкото електронно издание Нюз ин.

По случая са арестувани дванадесет души. До арестите се е стигнало на 27 септември след взаимна интервенция в региона на Серес, Лариса, Атика, Кардица и Виотия.

Срещу четирима от арестуваните са формирани преписки за присъединяване в незаконна организация, фалшификации, нарушавания на закона за акцизите и за владеене на опиати.

Според полицейската информация групата най-малко от началото на годината е внасяла нелегално от България етилов алкохол, произвеждала е алкохолни питиета, на които е поставяла етикети на съществуващи марки и ги е разпространявала на локалния пазар. Групата не е плащала налози и акцизи, от което е имала голяма финансова полза, показва изданието.

Фалшивият алкохол е бил съхраняван в хранилища в региона на град Серес. Етикетите са били поставяни на друго място - в склад на легална компания Лариса. Алкохолните питиета са популяризирани в разнообразни елементи на страната посредством куриерски компании.

При полицейските обиски на пространствата са иззети 18 цистерни с етилов алкохол, всяка с съдържимост хиляда литра; 770 съда с етилов алкохол по 10 литра; 880 литра етилов алкохол; 900 литра алкохолни питиета в пластмасови бутилки; 3396 бутилки алкохол; 10 000 подправени етикети, осем транспортни средства.

Намерен е и хероин. Само за иззетите количества избегнатите налози и акцизи са в размер на 850 000 евро. Смята се, че противозаконната облага от активността на незаконната група възлиза на милиони евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР