Гръцката полиция е използвала сълзотворен газ по протестиращи в Атина

...
Гръцката полиция е използвала сълзотворен газ по протестиращи в Атина
Коментари Харесай

Сблъсъци и сълзотворен газ на протестите в Гърция

Гръцката полиция е употребила сълзотворен газ по протестиращи в Атина след проява на към 20 хиляди души против промени, които гръцкият парламент би трябвало да одобри на 15 януари, в това число ограничението на правото на стачка, оповестява " Ройтерс ".

След края на протестната проява, която като цяло е минала спокойно, полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне група протестиращи, които са се пробвали да пробият полицейски кордон край постройката на Народното събрание. Безредиците не са траяли дълго.

Гръцкият парламент приема промените в подмяна на нов транш от интернационалната избавителна помощ за закъсалата с обществените финанси Гърция.

Заради стачките през днешния ден в Атина не работи метрото, което провокира огромни тапи по пътищата.

Корабите останаха в пристанищата, откакто служащите стачкуват, а държавните лечебни заведения трябваше да разчитат на авариен личен състав, откакто лекарите са напуснали работните си места. В понеделник се чака и доста други браншове да разгласят стачка.

Готвените промени ще орежат фамилните компенсации, ще вкарат нова процедура по забрана на имущество при просрочени заеми и затрудняват провеждането на стачки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР