Гръцката парламентарна комисия за институциите и прозрачността ще се събере

...
Гръцката парламентарна комисия за институциите и прозрачността ще се събере
Коментари Харесай

Гръцка парламентарна комисия ще проведе заседание на 24 август във връзка със случай на подслушване

Гръцката парламентарна комисия за институциите и прозрачността ще се събере на 24 август, с цел да разиска скорошен случай с подслушване, преди тематиката да бъде дебатирана в Народното събрание на 26 август от водачите на политическите партии, както беше решено от парламентарната Конференция на ръководителите, която се срещна през днешния ден, оповестява в. „ Катимерини “.

В сряда комисията ще разиска също назначението на новия началник на Националната разследваща работа Темистоклис Демирис.

На 29 август членовете на Народното събрание също по този начин се чака да обсъдят и гласоподават учредяването на проверяваща комисия, която да изследва случая – решение, предложено от лявоцентристката партия ПАСОК и подкрепено от главната опозиционна мощ СИРИЗА.

Лидерът на ПАСОК Никос Андрулакис откри, че е бил шпиониран от Националната разследваща работа. Скандалът докара до оставката на ръководителя на разследващата работа Панайотис Кондолеон, както и на почитан помощник на премиера Кириакос Мицотакис – неговия секретар Григорис Димитриадис.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР