Гръцката гранична полиция и специалните звена за борба с безредиците

...
Гръцката гранична полиция и специалните звена за борба с безредиците
Коментари Харесай

НА ЖИВО от границата: Гърците спират щурм на мигранти с шокови гранати и сълзотворен газ СНИМКИ

Гръцката гранична полиция и специфичните звена за битка с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати в събота, с цел да предотврати влизането на мигранти в страната през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле. Правителството съобщи, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, заяви турският в. "Сабах “.



"През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха противозаконните прекосявания на границата ", съобщи министърът на защитата Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден откакто Турция съобщи, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

"Няколко мигранти са задържани ", добави министърът.

"Гърция ускори инспекциите в проливите сред гръцките острови в източното Беломорие и турския бряг ", съобщи министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също дава отговор за бреговата защита.

"Гръцките граници също са и граници на Европа ", сподели той.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти съумяха да преминат Марица - граничната река сред Гърция и Турция, с гумени лодки, заяви държавната телевизия.

Гръцкото държавно управление свика спешна среща в събота сутринта, с цел да разиска казуса с мигрантите.

Междувременно фрагменти онлайн демонстрират какво се случва на турско-гръцката граница, където стотици бежанци се пробват да преминат към Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР