Гръцката енергийна компания Energean обмисля листването си на Лондонската фондова

...
Гръцката енергийна компания Energean обмисля листването си на Лондонската фондова
Коментари Харесай

Гръцката енергийна компания Energean обмисля листването си на Лондонската фондова борса за финансиране на газовия план на Израел


Гръцката енергийна компания Energean обмисля листването си на Лондонската фондова борса, с цел да събере пари за създаването на газови залежи край крайбрежията на Израел на стойност $1,5 милиарда, оповестиха за Ройтерс източници, осведомени с въпроса.

Energean, единствената компания в Гърция добиваща нефт, заяви в изказване, че е в развой на създаване на офшорни полета в Израел - Karish и Tanin и е ангажирана с договаряне и полемики за финансиране, с цел да реализира това ".

Четири източника, в това число три банкови, обявиха пред Ройтерс, че капиталовите банки Morgan Stanley и Morgan Stanley поучават компанията за процеса на първичното обществено предложение (IPO).

Банките не направиха коментар.

Ако мениджмънтът избере опцията IPO, листването ще се реализира през идната година, макар че не е ясно, каква сума ще желае Energean да събере, споделиха източници.

Energean, частна проучвателна и добивна компания, оперираща в Източното Средиземноморие, и частният финансов фонд Kerogen Capital купиха лицензите за Karish и Tanin от Израелската Delek Group в края на 2016 година на предварителна цена от Щатски долар 40 млн. и $108,5 млн. за условни заплащания.

Водена от основния изпълнителен шеф Mathios Rigas, Energean чака да вземе дефинитивно капиталово решение за създаване на полетата, които съгласно оценките съдържат, до края на 2017 година, 2.4 трилиона кубически фута газ. Развитието се чака да коства 1.3 милиарда до 1.5 милиарда $, съгласно уеб страницата на компанията.

Energean съобщи през май, че е подписала контракти за доставка от полетата до 23 милиарда кубически метра природен газ за частни израелски електроцентрали.

Листването на енергийни компании в Лондон през последните три години е спорадично и малко, защото понижението на цените на петрола понижи интереса на вложителите. Но през 2017 година има осем такива разгласи на младия пазар в Лондон, до момента в който през цялата 2016 година са пет, когато цените на петрола доближават 12-годишното дъно от към 26 $ за барел. Бенчмарк недопечен Brent през първата десетдневка на ноември се търгува над 62 $ за барел.

Лондон/Атина (Reuters)

By Ron Bousso and Karolina Tagaris, nasdaq.com

Преводът е оповестен в бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР