Гратисен период за е-рецептите до април. Това се разбраха съсловните

...
Гратисен период за е-рецептите до април. Това се разбраха съсловните
Коментари Харесай

Гратисен период за дългото и мъчително раждане на е-рецептата

Гратисен интервал за е-рецептите до април. Това се схванаха съсловните организации на среща със здравния министър при премиера Николай Денков.

След диалозите той изясни, че диабетните медикаменти ще са единствено с електронна рецепта. До края на март ще се усъвършенства софтуера за изписване на антибиотици . Определени практики ще могат да изписват всевъзможни медикаменти електронно като концепцията е да се тества системата.

Според здравния министър това ще разреши в един миг да се премине към цялостна цифровизация. Иван Маджаров, ръководител на БЛС е удовлетворен от срещата и че ще има гратисен интервал, в който да се отстранят проблемите. Той сподели, че ще има тласъци за практиките, които напълно електронно изписват медикаменти.

Оказа се, че електронната рецепта ще е едно от най-сложните раждания, показа и ръководителят на Българския фармацевтичен съюз Димитър Маринов. От на следващия ден към момента антибиотиците ще са електронни. За да влезе в действие гратисния интервал би трябвало разпоредба на Министерство на здравеопазването.

БФС също ще желаят тласъци, тъй като се оказало, че цифрово може да се работи единствено в случай че има такива.
 Министър Хинков даде обещание гратисен интервал за е-рецептите до 1 април
Министър Хинков даде обещание гратисен интервал за е-рецептите до 1 април

Няма насъбрано напрежение в системата поради електронните рецепти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР