Границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е дълга 500

...
Границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е дълга 500
Коментари Харесай

Твърд Брекзит ще съсипе и двете Ирландии

Границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия е дълга 500 километра. Това е в същото време и бъдещата граница сред Европейски Съюз и Англия, когато Обединеното кралство, към което принадлежи и Северна Ирландия, напусне общността. По протежението на тази граница има 270 гранични пункта. Всеки ден границата се пресича от 14 до 16 хиляди тира, които транспортират живи животни, сирене, мляко, риба, бира, уиски, и всевъзможни други артикули.

Да вземем за образец сиренето. Топено сирене от Ирландия се продава в целия Европейски Съюз. То обаче се създава взаимно от ирландци и северноирландци: цели четири пъти суровините минават през несъществуващата граница сред двете страни преди суровото мляко, доставяно от Северна Ирландия, да се трансформира в краен артикул.

Не е по-различно и при производството на бира и алкохолни концентрати. Световноизвестната пивоварна „ Гинес “ се намира в Дъблин, само че бирата се цялостни в Белфаст. Съставките на ликьора „ Бейлис “ идват от Република Ирландия, само че след това се смесват в Северна Ирландия, с цел да се върне крайният артикул назад в Република Ирландия, откъдето потегля на път към континентална Европа. Общо пет пъти съставките на известния ликьор минават вътрешноирландската граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР