Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за

...
Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за
Коментари Харесай

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света

Границата сред Съединени американски щати и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света, излиза наяве от информация, оповестена през днешния ден от Международната организация по миграция (МОМ), съобщи Ройтерс.

МОМ е документирала 686 смъртни случаи и изгубвания на мигранти по границата предходната година, само че същинският брой евентуално е по-висок, поради неналичието на задоволително информация, в това число от страна на съдебномедицинските служби на граничните окръзи в Тексас и от мексиканската организация за търсене и избавяне.

В пресечената от каньони хълмиста пустинна околност мигранти умират от топлинен удар през лятото и от хипотермия през зимата, споделят американски гранични чиновници.

Някои тела по този начин е не биват открити.

Говорител на МОМ сподели, че информацията на организацията " съставлява най-ниските налични оценки ". " Тревожните цифри са съществено увещание за нуждата от решителни дейности за основаване на постоянни пътища за законна миграция ", добави той пред публицисти в Женева.

Според организацията на Организация на обединените нации съвсем половината от регистрираните предходната година смъртни случаи са били свързани с пресичане на пустинята Сонора и пустинята Чихуахуа.

Броят на смъртните случаи и изгубванията, документирани от МОМ по границата, съставлява съвсем половината от общо 1457 случаи, регистрирани в Северна и Южна Америка предходната година.

" Една от най-тревожните трендове, които МОМ следи в Северна и Южна Америка, е увеличението на смъртните случаи по миграционните направления в Карибско море ", сподели още представителят. Той съобщи, че през 2022 година са били регистрирани 350 смъртни случаи, спрямо 245 през 2021 година и по-малко от 170 – през предходните години. Повечето от жертвите по миграционните направления в Карибско море са хора от Доминиканската република, Хаити и Куба.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР