Граничните власти не успяха да поправят щетите, причинени от израелските

...
Граничните власти не успяха да поправят щетите, причинени от израелските
Коментари Харесай

Щетите по КПП Рафах не позволяват той да работи

Граничните управляващи не съумяха да поправят вредите, породени от израелските въздушни удари на граничния пункт Рафах от линията Газа към Египет, сподели палестински чиновник пред CNN в понеделник.

Щетите изиграха роля в забавянето на отварянето на контролно-пропускателния пункт , сподели той, като опасенията по отношение на опцията за нови удари в региона " стопират напъните за възобновяване на вредите от предходни въздушни удари ".

Два египетски източника са разказали на Ройтерс, че за, което да продължи няколко часа, с цел да се улесни влизането на помощта и евакуацията през Рафах.. Хамас също отхвърли да е договаряно помирение.

По-рано през днешния ден бе обявено, че контролно-пропускателният пункт Рафа на границата на Египет и Газа може да бъде отворен за няколко часа, с цел да разреши прекосяването на филантропична помощ и някои хора да бъдат изведени от територията.

" Надяваме се, че може да бъде отворено за няколко часа по някое време през днешния ден. Но още веднъж ще би трябвало да изчакаме и да забележим по какъв начин ще се развие ", сподели прессекретарят на Белия дом Джон Кърби пред Ройтерс. " Ще продължим да работим доста, доста интензивно по този въпрос. "
 Египет: Израел не пуска помощта за Газа
Египет: Израел не пуска помощта за Газа

И двете страни отхвърлят да е постигано помирение в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР