Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в

...
Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в
Коментари Харесай

Скандал в парламента: Депутати от БСП излъчват закритото заседание в интернет

Грандиозен скандал се развихря в залата на Народното събрание в петък. Всички депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия излъчват на живо в обществените мрежи закритото съвещание на Народното събрание, на което трябваше да се разиска изпращането на военна помощ за Украйна.

" Няма да стане работата, не разбрахте ли ", провикна се Бойко Клечков от Българска социалистическа партия.



Председателстващият Росен Желязков неколкократно предизвести депутатите да не разгласяват класифицирана информация посредством телефоните си, само че те отвърнаха, че просто държат устройствата в ръка.



Социалистите упорстват за привикване на Председателски съвет, на който двете точки за военната помощ да бъдат изтеглени.

По-рано водачът на социалистите Корнелия Нинова, на брифинг в Народното събрание, дефинира пращщането на оръжия на Украйна като опасност за България за взимане на страна във войната. „ Ние желаеме мир и решение на въпроса по дипломатически път “, посочи тя.

За водача на Българска социалистическа партия е шокиращо, че съвещанието ще бъде закрито. „ Украинската страна разгласи обществено какво желае. Министърът на защитата отговори, че дава оръжие по този лист. Цял свят афишира какво оръжие дава на Украйна - и всички европейски страни, и Съединени американски щати - какво дават и какъв брой коства. Какво постанова в България това да бъде закрито съвещание? Едно само нещо - да не разбере българският народ какво вършат. Ето това е решение на мрачно, по тъмни доби, прикрито “, разкри тя.

От Българска социалистическа партия упорстват за няколко неща и ръководителят на левицата уточни кои са те: „ Първо - съвещанието да бъде намерено. Министърът на защитата да разсекрети листата на оръжията, които предоставяме. Да не се крие от българския народ какво се разисква и да се знае доста ясно кой каква страна заема по този въпрос.

Второ - призовахме президента, като главнокомандващ, да пристигна и да участва на това съвещание. Той се разгласи срещу това решение, даже назова “Демократична България “ военолюбци, попита ги дали ще отидат на фронта. Защо неговото държавно управление през днешния ден прави това? “, попита Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР