Гран При на Сингапур предоставя първата възможност Макс Верстапен да

...
Гран При на Сингапур предоставя първата възможност Макс Верстапен да
Коментари Харесай

Верстапен с почти невъзможен за реализиране първи мачбол за 2022 година

Гран При на Сингапур дава първата опция Макс Верстапен да си подсигурява втората поредна международна купа във Формула 1. За задачата нидерландецът ще би трябвало наложително да завоюва на „ Марина Бей “ по-късно през днешния ден, а след квалификацията през вчерашния ден това наподобява много мъчно.
 Ето по какъв начин Макс Верстапен може да стане първенец още в Сингапур тази неделя Ето по какъв начин Макс Верстапен може да стане първенец още в Сингапур тази неделя
Пилотът на Ред Бул ще потегли едвам осми на писта, на която изпреварванията са доста сложни и ще се надява да повтори каранията си от Унгария и Белгия, където завоюва, макар че започва надлежно 10-ти и 14-ти. Този път обаче неговата задача ще е още по-сложна, защото на „ Марина Бей “ маневрите стават много по-трудно в сравнение с „ Хунгароринг “, а за „ Спа “ да не приказваме.
 От Ред Бул обясниха провалената подготовка на Верстапен в Сингапур От Ред Бул обясниха провалената подготовка на Верстапен в Сингапур
Още по-лошата вест за Верстапен е, че неговите най-близки преследвачи в генералното класиране Шарл Леклер и Серхио Перес ще започват от първата редица по-късно през днешния ден, като монегаскът ще бъде на полпозишъна. На втората редица ще се наредят Люис Хамилтън и Карлос Сайнц, а на третата Фернандо Алонсо и Ландо Норис. Компания на Верстапен не четвъртия ред ще прави някогашният му съотборник Пиер Гасли, а тъкмо зад двамата ще потеглят Кевин Магнусен и Юки Цунода, които ще добавят топ 10 на стартовата решетка.

Според синоптиците шансът да вали в хода на конкуренцията на „ Марина Бей “ е към 60%, а в случай че това се случи, то надпреварата ще бъде доста непредвидимо. Самата конкуренция за Гран При на Сингапур, 17-ти кръг за сезон 2022 във Формула 1, започва в 15:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР