Гран при на Китай във Формула 1 беше отложен официално

...
Гран при на Китай във Формула 1 беше отложен официално
Коментари Харесай

Гран при на Китай във Формула 1 беше отложен заради коронавируса

Гран при на Китай във Формула 1 беше отсрочен публично поради ковид в страната. Това оповестиха в взаимно изказване Международната автомобилна федерация (ФИА) и промотърът на конкуренцията Juss Sports Group.

В последните седмици са били извършени съвещания с ФИА и Моторспорт федерация на Китай (CAMF). Състезанието в Китай беше планувано за 19 април и трябваше да бъде четвърти старт от новия сезон 2020.

Заради продължаващата заплаха от ковид и рекомендациите на Световната здравна организация е преценено надпреварата да бъде отсрочено. За момента нова дата не е планувана. Ако по-късно през годината обстановката в страната разрешава, надпреварата ще бъде пренасрочено.

" Гран при на Китай постоянно е бил доста значима част от календара във Формула 1. Всички с неспокойствие чакаме да се завърнем в Китай допустимо най-скоро ", гласи известието на Формула 1.

The 2020 #ChineseGP will be postponed due to the coronavirus outbreak

F1 and the FIA have accepted a request from the promoter to postpone the event

We will continue to monitor the situation and assess potential alternative dateshttps://t.co/0VImeMSxlV
- Formula 1 (@F1) February 12, 2020

Китай влезе като хазаин в шампионата през 2004 година и оттогава непроменяемо се организират надпревари на пистата в Шанхай. През 2019 година Гран при на Китай беше юбилейният старт №1000 в историята.

В последните години Формула 1 разисква и второ съревнование на територията на страната.

До момента коронавирусът е довел публично до гибелта на над 1000 души, предаден на над 42 хиляди души в Китай и няколкостотин в чужбина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (556)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР