Гран при на Белгия стана поредното състезание във Формула 1,

...
Гран при на Белгия стана поредното състезание във Формула 1,
Коментари Харесай

Поредно състезание във Формула 1 е под въпрос

Гран при на Белгия стана следващото съревнование във Формула 1, което наподобява няма да се организира както е планувано. Надпреварата е планувана за 30 август. Снощи Съветът по национална сигурност на Белгия реши да разшири възбраната за осъществяване на всеобщи събития до 31 август!

Така става доста малко евентуално Формула 1 да се опита да организира надпреварата даже и пред празни трибуни, тъй като съгласно наредбите в Белгия за всеобщо събиране на хора се счита всяка демонстрация с повече от 100 индивида. Дори единствено личният състав на екипите от Гран при надвишава с пъти това число. Затова образуване на съревнование даже и без аудитория наподобява малко евентуално. Провеждане на старта по-късно през есента пък крие опасности от утежняване на времето. В Ардените, където е пистата Спа-Франкоршамп, атмосферните условия така и така постоянно не са положителни даже през лятото.

Организаторите би трябвало да вземат бързо решение дали въобще да се пробват да организират надпреварата тази година и дали да заплащат дължимата домакинска такса. Тя би трябвало да бъде преведена към ФОМ два месеца преди самото съревнование.

В контраст на решението на белгийците през вчерашния ден спортният министър на Австрия Вернер Коглер разгласи, че надпреварата на Ред Бул Ринг би могло да се организира без аудитория.

По-късно през днешния ден следва нова видео среща сред шефовете на тимове, ФИА и Либърти Медия. На нея ще се разискват последните разновидности за осъществяване на надпревари през втората половина на годината с настояща информация за предстоящите способи на напредване на кервана.

Communication de @SpaGrandPrix sur le Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix 2020 ▶️ https://t.co/GSglC0we3w pic.twitter.com/3GZtrXZrNe
— Spa-Francorchamps (@circuitspa) April 15, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР