Гран При на Абу Даби бе последното състезание на Дениъл

...
Гран При на Абу Даби бе последното състезание на Дениъл
Коментари Харесай

Рикардо се е примирал с факта, че кариерата му във Формула 1 може да е свършила

Гран При на Абу Даби бе последното съревнование на Дениъл Рикардо във Формула 1, най-малко за момента. Австралиецът обаче съобщи, че се е примирил с обстоятелството, че конкуренцията на „ Яс Марина “ може да бъде и неговото последно присъединяване въобще.

„ Щастлив съм. Доволен съм, че годината приключи с подобен резултат (9-то място), а не с удар в първата обиколка, както беше в Бразилия. Мисля, че да видя карирания байрак, да завърша в точките, просто прави края на сезона по-приятен.

„ Аз не знам какво ще бъде бъдещето ми. Ако това се окаже последното ми съревнование ще мога да си кажа, че съм се показал добре в него. Имах доста хубава борба със Себ (Фетел) най-после. Определено съм удовлетворен от представянето ми, което е успокояващо.

„ Опитах се да не съм прочувствен. Нищо не е несъмнено – може и да е последното ми съревнование, а може и да не е и да има и други. Не желаех да съм прочувствен и носталгичен. Бях фокусиран, пробвах се да не насладя на надпреварата “, сподели австралиецът.

Както е известно Рикардо имаше контракт с Макларън и за 2023 година, само че двете страни взеха решение да се разделят авансово, най-много поради незадоволителните резултати на водача през двете му години в Уокинг. Той към този момент удостовери, че няма да бъде на стартовата решетка като титуляр следващата година.

Много е евентуално той да се завърне в Ред Бул за 2023 година, където да бъде трети, авариен водач на „ Биковете “. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР