Гръмотевични бури, силни ветрове и градушки вилнеят в цяла Великобритания

...
Гръмотевични бури, силни ветрове и градушки вилнеят в цяла Великобритания
Коментари Харесай

`Гръмотевични бури, силни ветрове и градушки бушуват на Острова

Гръмотевични стихии, мощни ветрове и градушки вилнеят в цяла Англия и могат да причинят неочаквани наводнения, предизвестиха от метеорологичната работа.

Нахлуващият парещ и мокър въздух предизвиква възникване на стихии, разяснява метеоролог по Би Би Си и заяви, че и през днешния ден остава в действие жълт код на доста места в Англия, Уелс и Шотландия.

Температурите не престават да са високи – покрай 30 градуса. В неделя бяха издадени няколко предизвестия за наводнения. Нивата на някои реки пораждат сериозна угриженост.

Наводнен е бил входът на Спешно поделение на централната болница в град Родъръм. В Северен Уелс има непроходими пътища вследствие на наводнения. В някои елементи на Англия единствено за часове могат да паднат превалявания колкото нормално падат за месеци, предизвестиха метеоролозите. Поради особеностите на гръмотевичните стихии се следи парадокса, че до момента в който на някои места не е валял дъжд със седмици, други места, напълно наоколо, са безусловно „ абонирани “ за проливни дъждове, градушки и светкавици. Докато в графствата Кент и Съсекс бе наложена възбрана за поливане с маркучи, поради мощно намалелите количества питейна вода, в прилежащи графства се борят с наводнения.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР