Гръкът Стефанос Циципас и норвежецът Каспер Рууд допълниха отбора на

...
Гръкът Стефанос Циципас и норвежецът Каспер Рууд допълниха отбора на
Коментари Харесай

Циципас и Рууд допълниха отбора на Европа за Лейвър къп

Гръкът Стефанос Циципас и норвежецът Каспер Рууд допълниха тима на Европа за идното пето издание на шампионата "Лейвър къп ", който ще се организира в Лондон от 23 до 25 септември.

Циципас и Рууд, които заемат пето и седмо място място в международната класация, ще се причислят към водения от капитана Бьорн Борг състав, в който са още легендите на тенис спорта Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. За Циципас това ще бъде трето присъединяване на "Лейвър къп ", до момента в който за Рууд - второ.

"Това е извънреден състав. Стефанос и Каспер са измежду водещи играчи в младата генерация. И двамата се представяха чудесно в предходните си участия на "Лейвър къп " и мисля, че ще оценят шанса да застанат до огромната четворка ", сподели Борг.

С привличането на Циципас и Рууд европейският тим към този момент е в цялостен състав. В същото време в тима на Света се чакат още двама тенисисти, които да попълнят селекцията на капитана Джок Макенроу. До момента той е заложил на американците Тейлър Фриц и Джак Сок, аржентинеца Диего Шварцман и канадеца Феликс Оже-Алиасим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР