Гражданското организация Спаси София предлага пускане на нова трамвайна линия

...
Гражданското организация Спаси София предлага пускане на нова трамвайна линия
Коментари Харесай

Нова трамвайна линия в столицата предлагат от "Спаси София"

Гражданското организация " Спаси София " предлага стартиране на нова трамвайна линия по бул. " България ", която да подкрепя извънредно натоварената линия 7 и да обезпечава нови връзки на редица южни квартали с центъра и метрото. От сдружението плануват новата линия 17 да се движи паралелно с линия 7 сред " Борово " и пл. " Македония ", след което маршрутът да продължава по ул. " Алабин " и бул. " Мария Луиза " до Централна гара.

  " С предлагането ни целим усъвършенстване на комфорта за пътешестване и понижаване на интервалите за придвижване по бул. " България " и около НДК. Сегашната линия 7 е втората най-натоварената и употребена линия в София и постоянно трамваите пътуват препълнени. Това е предстоящо, поради неспиращото застрояване на южните квартали и по тази причина предлагаме още една линия да се движи по бул. " България ", даваща нови директни връзки с центъра. ”,  споделя общинският консултант и водач на " Спаси София " Борис Бонев.

От сдружението споделят, че предлагането им е учредено да данните на ЦГМ, които демонстрират натовареност над допустимата на трамвайните мотриси по линия 7, както и най-хубава събираемост от билети в целия град. " В подтекста на тежкото положение на градския превоз в столицата, предлагаме метаморфоза на трамвайния превоз, тъй че без спомагателни финансови разноски, по едно и също време ще се усъвършенства обслужването на пасажерите и приходите от карти и билети. Именно по тази причина чакаме ръководещите да поддържат предлагането ни и то да бъде въведено при завършването на ремонта на пл. Македония в края на февруари. ” - изяснява специалистът към транспортната комисия в Столичния общински съвет Андрей Зографски от " Спаси София ".

Сред претекстовете на градските деятели е основаването на нови директни връзки с градския превоз сред южните квартали, центъра и най-натоварени станции на метрото. " С линия 17 ще можем да пътуваме без прекачвания сред гъстонаселени квартали като " Гоце Делчев " и " Стрелбище " и метростанциите " Сердика " и " Лъвов мост ". Интервалите на придвижване ще бъдат понижени, а хората ще чакат по-малко по спирките и ще пътуват удобно в по-малко претъпкани трамваи. ” - изясняват изгодите от " Спаси София ".   

С въвеждането на новата линия 17 се планува и метаморфоза на част от съществуващите линии за оптимизация на разноските и възстановяване на връзките. Трамваите от линия 1 ще бъдат зачислени към новата линия 17, а трамвай 6 ще бъде заздравен с още три мотриси, за възстановяване на обслужването на значими квартали като " Иван Вазов ", " Надежда ", " Свобода " и " Обеля ". " Нашето предложение е учредено на данни и взима поради както подобряването на изискванията за пътешестване с градския превоз, по този начин и финансовите аспекти на системата. Вярваме, че всички страни ще завоюват от тези промени. ” - приключва Борис Бонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР