Граждански и професионални сдружения организират дискусия, след която ще проведат

...
Граждански и професионални сдружения организират дискусия, след която ще проведат
Коментари Харесай

Граждани излизат на протест срещу войната по пътищата

Граждански и професионални сдружения провеждат полемика, след която ще проведат и протестно шествие в София като афишират, че самодейността за прекъсване на войната по пътищата.

Срещата е за сигурността и сигурността по пътищата на България. В нея ще вземат участие организациите Сдружение " Мрежа за начинания и решения ", " Софийски мотористи ", " Обществен съвет за пътна сигурност ", колоездачен клуб " Велосити ", Клуб-Мото БГ, Фондация „ Безопасни улици от Валя ”, Гражданска самодейност – „ За Красна поляна ”, Съюз „ Такси ”, Сдружение „ SOS – ПТП ”, Гражданско съдружие „ Релсов и публичен превоз ”, Гражданска платформа „ Гражданите ”, специалистите Богдан Милчев, Настимир Ананиев, Николай Славчев, Ева Попова, Русе, Антон Попхристов, Владимир Бояджиев, Любомир Карадех, родителите изгубили децата си Пламен Митев от Русе, Светла Горова, Елена Исакова, изгубилата брачна половинка си Румяна Чобанова и други

Черната статистика набъбва, от ден на ден българи умират по пътищата

Събитието ще се организира от 17:00 ч. От самодейността декларират, че сме очевидци през последните няколко години на големите старания на изпълнителната и законодателна власт да понижат жертвите на произшествия. Въпреки всички подхванати ограничения, България е единствената страна в Европейския съюз, която за седем години не е подобрила сигурността си на придвижване по пътищата, което към момента е на равнището от 2011 година.

Министерство на вътрешните работи все по-сурови, лишават книжки на водачи с неплатени санкции

Това е повода всички ние, жителите на тази страна, да желаяме правене на нова ефикасна тактика за премахване аргументите, водещи до загуба на животи на пътя. Ние считаме, че е належащо правене на План за деяние и основаване на държавен орган, виновен за ръководството на риска от пътнотранспортни катастрофи, посочат те.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР