Гражданската организация Спаси София представи пет конкретни решения за спасяване

...
Гражданската организация Спаси София представи пет конкретни решения за спасяване
Коментари Харесай

Спаси София предлага пет мерки за спасяване на градския транспорт

Гражданската организация " Спаси София " показа пет съответни решения за избавяне на градския превоз от банкрут и ограничения за подобряването му още през 2022 година

1. Единно транспортно дружество с обединяването на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) с авто, електротранспорта и Метрополитен . Всичко това ще докара до понижаване на разноските, унищожаване на дублиращите се структури и позиции, обща визия и ясна отговорност и координираност на дейностите и по-лесно ръководство.

2. Подобряване на контрола посредством обединен орган за надзор на паркирането и нулева приемливост към нарушителите. " Спаси София " предложи още електронен надзор на паркирането.

Подобряването на контрола би трябвало да се случи и в градския превоз със обективен и изчерпателен надзор и увеличение нормите на контрольорите. Един инспектор издавал по една санкция дневно.

3. Нова билетна система посредством евтина карта за всички млади под 26 година и комфортен билет за време (два вида билети за безграничен брой прекачвания) . Картите остават най-изгодния метод за пътешестване - купуваш един път и пътуваш без ограничавания.

4. Абсолютен приоритет за градския превоз посредством съществуващи самостоятелни коридори от 21 км до откриване на нови самостоятелни територии и стигането им най-малко до 50 км. В самостоятелните коридори се включат бус лентите и трамвайните трасета.

5. Подобряване на обслужването с градски превоз с минимално време за очакване в общите сектори и минимално време за очакване при прекачвания.
 Билетът за градския превоз в София няма да нараства
Билетът за градския превоз в София няма да нараства

Ситуацията е тежка, само че другояче ще откажем хората да го употребяват, изясни Фандъкова

Целта на ограниченията е да не се стигне до заканите за разредяване на градския превоз и до неговото прекъсване . Всички ограничения на " Спаси София " били бързи, ефикасни и евтини.

Борис Бонев настоя в градския превоз хората експерти да работят без интриги, проблеми, естествена заплата и отлични условия на труд. Градският превоз не се приближава до високите стандарти за системата и не може да се конкурира със сходни сходни системи в други европейски градове, уточни Бонев. Той изиска още градският превоз на София да бъде бърз, комфортен и постоянен.

По думите му столицата е изправена пред транспортен безпорядък . Столична община през последните години не направи задоволително, с цел да може градският превоз да дава отговор на по-добри условия. За 10 години двойно е увеличена моторизацията в града, регистрира Бонев.

Той посочи, че липсва надзор във връзка с паркирането в София. Всичко това лишава градът ни от ред и доходи, които могат да бъдат реинвестирани в паркинги и в градски превоз. Много повече хора трябвало да употребяват градския превоз в ежедневните си напредвания, само че за сметка на това броят на пасажерите понижава, а моторизацията се е нараснала двойно. Транспортната политика към сегашния миг на София е неуспех, безапелационен бе Бонев.

Според него проблемите на превоза не са провокирани само от ковид и горивата. Министерство на финансите отхвърля да налее милиони в градския превоз на София, като не е видяло разбор за аргументите за тежкото положение на градския превоз на столицата, сигнализира Бонев.
 Синдикати желаят градския превоз да стане безвъзмезден
Синдикати желаят градския превоз да стане безвъзмезден

Според КТ " Подкрепа " този тип социална услуга би трябвало да се финансира от държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР