Гражданската гвардия на Испания с подкрепата на полицейските служби на

...
Гражданската гвардия на Испания с подкрепата на полицейските служби на
Коментари Харесай

Разбиха банда за кражба на коли в Испания, разследването тръгнало от българин с кола клонинг

Гражданската армия на Испания с поддръжката на полицейските служби на България и Португалия, както и Европол е разрушила интернационална незаконна формация, занимаваща се с кражба на коли и препродажбата им в други европейски страни, съобщи ТАСС.

При интервенцията са задържани 19 души, още петима се ревизират за кражба на коли, подправяне на документи и пране на пари . Групировката е откраднала минимум 85 коли и е получила нелегално облага от 1,5 млн. евро, продавайки колите в разнообразни страни, в това число Португалия, Полша, Румъния, Франция, Австрия, България, Русия и Белгия, показва Европол.

Правоохранителните органи са обискирали 14 пространства и са иззели огнестрелно оръжие, устройства за прихващане и блокиране на електромагнитни и сателитни сигнали, принадлежности за разтрошаване на коли.

Разследването е почнало в Испания през септември 2016 година, откакто жител се обърнал към полицията поради санкция за превишена скорост по път, по който не е минавал. Сред следствие било открито, че в Испания се движат два автомобила от идентична марка, модел, цвят и с идентични регистрационни номера . После станало ясно, че притежател на " клонинга " е жител на България, съден по-рано за автомобилна кражба, подправяне на документи и препродажба на крадени транспортни средства . Чрез него органите на реда разкрили други членове на бандата, жители на разнообразни страни, в това число Испания, Гърция, Франция, Румъния, Полша, Португалия и Бразилия.

По данни на полицията кражбите са осъществявани главно в Мадрид , след което колите, снабдени с подправени номера и документи, били продавани в други европейски страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР