Гражданска платформа Изправи се.БГ е гражданско обединение, което е подкрепено

...
Гражданска платформа Изправи се.БГ е гражданско обединение, което е подкрепено
Коментари Харесай

Мая Манолова: Изправи се.БГ няма да стане партия, но ще се занимава с политика

Гражданска платформа " Изправи се.БГ " е гражданско обединяване, което е подкрепено от напъните на хората, които застанаха зад мен в кметската акция, сподели Мая Манолова в " Още от деня ". Ще не престават да пазят идеите, свързани с правата на българските жители, общодемократичните полезности, както и решение на съответните проблеми, с които се сблъсква всеки човек.

Манолова акцентира, че напълно осъзнато е напуснала позицията си на омбудсман, с цел да е почтена към жителите. А и съгласно нея идеите на омбудсмана от дълго време са били препятствани, стопирани, неглижирани от властта. Доказателството е от предходната седмица, когато Правната комисия към Народно събрание е отказала предлагането ѝ като омбудсман жителите да могат да стопират насилственото осъществяване на банките с едно несъгласие. Заедно с сегашния омбудсман Диана Ковачева са защитавали правото на жителите да защитят имуществото си от авансово разпродаване от ЧСИ и то е било неглижирано от депутатите в комисията.
За новия си план Мая Манолова изрично съобщи: " Изправи се.БГ " няма да стане партия, само че ще се занимава с политика. Това няма да бъде партиен план.
Учредителите на гражданската платформа сами ще я финансират, ще разчитат и на дарения на жители. На уеб страницата на " Изправи се.БГ " има и платформа за дарения. Организират безвъзмездни, в които водещи адвокати гратис съветват жителите.
Мая Манолова: Очаквам към гражданската платформата да се причислят на мрежови принцип други цивилен организации - неправителствени организации, цивилен придвижвания, инициативни комитети, браншови организации, съсловни, синдикати.
Първият триумф на платформата е, че държавното управление е отсрочило с 12 месеца плана за Закона за земите, който е ощетявал дребните аграрни производители и дребните притежатели на земя.

Какво още сподели Мая Манолова вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР