Вероятно в момента около 9 000 души служат в проруските

...
Вероятно в момента около 9 000 души служат в проруските
Коментари Харесай

Лондон: Чеченският военен университет претупва обучението на руските войници

Вероятно сега към 9 000 души служат в проруските чеченски елементи в Украйна. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че проруските чеченски сили се бият в Украйна от 2014 година Допълнителни чеченски формирования бяха изпратени в Украйна при започване на съветската инвазия през 2022 година След като в началото понесоха тежки загуби, чеченските елементи значително бяха трансферирани в тиловата зона за интервенции по сигурността и бяха осмивани като ¨TikTok¨ войски поради своите дивотии в обществените мрежи, показва английското разузнаване.

След изтеглянето на съветската частна военна компания " Вагнер " от фронтовата линия през май 2023 година, чеченските елементи бяха изпратени назад на работа на фронта.
 Рамзан Кадиров праща още 3000 свои бойци на фронта в Украйна
Рамзан Кадиров праща още 3000 свои бойци на фронта в Украйна

Чеченците са добре оборудвани и обосноваване да реализират резултати

Според английското МО чеченските специфични елементи евентуално ще поемат тежестта на бойните дейности на фронтовата линия, до момента в който по-голямата част от чеченските сили не престават да организират интервенции по сигурността в тила.

Освен даването на военнослужещи, другият основен принос на Чечения към войната на Русия против Украйна е обезпечаването на образование за съветски личен състав .

Университетът на съветските специфични сили в Гудермес, Чечения, е обезпечил образование на към 42 000 съветски чиновници от 2022 година насам. Възможно е обаче личният състав да получава единствено до 10 дни образование в университета , което слага под въпрос успеваемостта на образованието и институцията, отбелязва английското разузнаване.
 Кадиров назначи сина си за настоятел на чеченския университет за специфични сили
Кадиров назначи сина си за настоятел на чеченския университет за специфични сили

Той е осведомен от близко с активността на известния университет, и ще се оправи чудесно, счита чеченският лидер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР