Ваня Григорова ще е водач на листата на коалиция “Солидарна

...
Ваня Григорова ще е водач на листата на коалиция “Солидарна
Коментари Харесай

Ваня Григорова води листата на Солидарна България за Евроизборите и в 25 МИР-София

Ваня Григорова ще е лидер на листата на коалиция “Солидарна България ” за евроизборите и на листата с претенденти за народни представители в 25 МИР-София. Това заяви пред публицисти Григорова, ръководител на коалиция “Солидарна България ”, при регистрацията на листата в Районната изборна комисия в столичния 25 МИР. 

Водач на листата за изборите за Народно заседание в 23 МИР София ще е Мая Манолова, а в 24 МИР – доцент Александър Сивилов, учител в Софийския университет ” Св. Климент Охридски ”, разгласи тя. 

Аз ще бъда лидер в 25 МИР и лидер на евролистата, защото считаме, че би трябвало да покажем единение и синхрон сред политиката, която ще водим на национално равнище, и тази на европейско, сподели Ваня Григорова. 

Тя означи, че значително политиката в България се дефинира от решенията в Брюксел. Когато в Брюксел се реши, че тецовете ще бъдат затворени, въглищната промишленост ще бъде зачеркната, ние в България няма какво друго да създадем, с изключение на да следваме към този момент гласуваните решения, уточни Григорова. Ако там окажем отпор на такива ограничения и политики, които са срещу нашите национални ползи, няма да ни се постанова да се чудим какво да създадем в България тъй че да запазим енергетиката си и над 100 хиляди работни места, добави тя.

Председателят на коалиция “Солидарна България ” съобщи, че ще пазят работещите български жители. 

Понеже споменахте, че се борим за един електорат – не, ние би трябвало да стигнем до всички български жители, сподели тя в отговор на журналистически въпрос по отношение на съществуването на конкуренция в лявото политическо пространство. Резултатите в София демонстрираха, че “синя ” София не е толкоз “синя ”, колкото някой си я показват, и електоратът на Българска социалистическа партия не може да бъде считан за електорат на Българска социалистическа партия, уточни Григорова. 

Председателят на партия “Изправи се, България ” Мая Манолова разяснява, че коалиция “Солидарна България ” е единствената опция на сглобката. “Няма да се събираме, това от в този момент би трябвало да е ясно, нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи, нито с Кирил, Асен и Христо ”, съобщи тя. 

Манолова уточни, че с изключение на за повишение на възнагражденията на работещите българи, ще се погрижат и за семействата, ще сложат таван на надценките на питателните артикули и на банковите такси, ще работят за обществена търпимост на сметките. “Ще сложим юзди на монополите и вериги на комерсиалните вериги, които убиват българските производители ”, съобщи тя. Манолова добави, че специфичен приоритет ще бъде поддръжката за самотните родители.

По-късно през днешния ден се чака “Солидарна България ” да записва в Централата изборна комисия и листата си за евроизборите.

Източник: БТА
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР