Гражданите у нас не са защитени. Неприемайки законодателство за личния

...
Гражданите у нас не са защитени. Неприемайки законодателство за личния
Коментари Харесай

Манолова: Законът у нас пази банките и силните на деня, а не гражданите

Гражданите у нас не са предпазени. Неприемайки законодателство за персоналния банкрут, ние не поддържаме младите , лишаваме вероятностите на децата им, тяхното бъдеще. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия омбудсманът Мая Манолова , говорейки за нуждата от приемането на закон за частния банкрут на жителите.
" Обадиха ми се хора, които са изгубили жилищата си, също и такива, които споделиха, че в случай че се одобри този закон ще им се даде вероятност да стартират бизнес. Представят си картинката, че при болест, бракоразвод, загуба на работа и друго, загубваш всичко, което имаш, продължаваш да плащаш на банките и това в никакъв случай не стопира. Законодателството пази мощните на деня, бързите заеми и банките ", разяснява Манолова.
" Фирмите имат късмет да стартират изначало, банките също, жителите нямат този късмет. Може ли да има финансово постоянна страна при нестабилни жители? Ние сме длъжици на жителите ", безапелационен бе омбудсманът.
Оказва се, че България е единствената страна е Европейски Съюз, която няма закон за частния банкрут. В България хората не могат да заплащат сметките си, законът би трябвало да се отнася и към бизнесмените и към жителите. Новите дейни дейности се подхващат като си млад, съобщи още Манолова Тя описа, че с екипа й са проучили европейските практики и са създали план за този закон. Според социологическо изследване, което са провели, 82% от хората чакат този закон. 
Темата за частния банкрут е пред вниманието на българските политици повече от 5 години. Тя не е нова. Това са премислени решения, в които сме заели академичната общост, бизнеса, синдикатите и така нататък Работодателските организации, несъмнено, имат своите запаси, този закон е в интерес на жителите, само че ще превъзпита банките, финансовите институции, с цел да знаят, че не могат да те притискат до край, сподели още омбудсманът.
Според Манолова депутатите се разсейват, когато става дума за съществени стопански тематики и има разлика сред ползите на жителите и тези на мощните на деня. 
По мотив ветото на президента Радев за черноморското крайбрежие, Манолова разяснява: " Превърна се в неприятна процедура сред първо и второ четене да се одобряват небрежно текстове от Народното събрание без да се изслушат страните на засегнатите. Да кажеш, че дивото къмпингуване унищожава Черноморието, е повече от незаслужено.
Тя съобщи, че се надява депутатите да се вслушат, а тя ще бъде подготвена с конституционна тъжба, в случай че ветото на президента бъде отхвърлено. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР