Гражданите на Сопот ще честват утре, четвъртък , 5 сепетмври,

...
Гражданите на Сопот ще честват утре, четвъртък , 5 сепетмври,
Коментари Харесай

Сопот празнува с много гости и голям концерт

Гражданите на Сопот ще празнуват на следващия ден, четвъртък, 5 сепетмври, 16 години от оповестяването на Вазовия град и село Анево за община. По този мотив кметът Деян Дойнов е поканил значими посетители, измежду които политици, общественици, писатели, културни дейни. Празникът стартира в 10.30 часа с тържествено издигане на знамето на Сопот, националния трикольор и знамето на Европейския съюз.

След това от 11.30 часа в къща-музей " Иван Вазов " ще се състои празненство. Там кметът Деян Дойнов ще връчи Военна Вазова премия на тазгодишния лауреат бригаден военачалник Деян Дешков, пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Цветанка Неделчева, писателка и изследователка, дълготраен шеф на Вазовия музей в Сопот до преди няколко години, ще показа книгата на ген. Георги Вазов " Участието на българите в Освободителната война ", на която тя е съставител и редактор.

В 17.00 часа в същата зала проф. Боян Биолчев ще показа своята нова книга " Преселението ".

В 17.30 часа Деян Дойнов ще връчи премията " Съба Вазова " 2019 на български публицист.

В 18.00 часа в църквата " Св. св. Петър и Павел " ще стартира молебен за здравето и благоденствието на жителите на община Сопот. Той ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

В 19.00 часа кметът Деян Дойнов ще поздрави жителите и гостите на община Сопот. След това стартира празнична стратегия с родолюбив рецитал на артисти от Хасковския спектакъл и концерт на Нина Николина и Калин Вельов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР