Гражданите на Благоевград все по-активно подават сигнали и търсят съдействие

...
Гражданите на Благоевград все по-активно подават сигнали и търсят съдействие
Коментари Харесай

За какво подават най-често сигнали на горещия телефон на община Благоевград?

Гражданите на Благоевград все по-активно подават сигнали и търсят подпомагане на горещия телефон в общината. За какво най-често хората употребяват телефонната линия и какъв брой потребна е тя на жителите, ревизира наш екип.

Горещата телефонна линия в община Благоевград, предопределена да приема сигнали на жители, работи интензивно от 5 години. Най-честите проблеми, за които жителите търсят помощ, са свързани с заплаха на публични места.

" Те са главно за пътна инфраструктура, свързани с нарушавания на пътната мрежа – най-често дупки на тротоари, на пътни настилки. Другите сигнали, които постъпват, са свързани с екологията и чистата среда, за нерегламентираните сметища, за замърсяване”, изясни Десислава Йорданова.

Получените сигнали дневно са приблизително сред 25 и 30. А месечно броят им доближава до 300. Всяко позвъняване се разделя в две категории – първата е за сигнали от незабавен порядък, а втората категория - неспешни сигнали.

" В рамките до 24 часа се обслужват незабавните сигнали, доста незабавно се получават сигнали за липса на осветяване. Това се приема за сигнал от незабавен порядък. От неспешен е, примерно дупка на пътната мрежа, тогава се подава към съответния отдел и към компанията реализатор, която се заема с проблема”, разяснява още Йорданова.

Хората дефинират за горещата линия като потребна.

" Отварям интернета, там написа кой е и звъним”, разяснява Иван Михайлов.

Българска национална телевизия: Вие персонално звънели ли сте? Какви сигнали сте подавали?

" За уличното осветяване, за градинките окосяване. Полезен е, в същото време на тази осведоменост на жителите е потребна дейността”, добави той.

" Не, не съм подавал”, сподели Георги Димитров.

Българска национална телевизия: А знаете ли за него?

" Да, знам, но не съм имал потребност и не съм звънял”, отговори той.

" Ходим с група до кръста, там новите поставени пейки бяха изпочупени, обадихме се на горещия телефон и след два дни бяха възстановени”, описа Лидия Попдимитрова.

Служителите, които дават отговор за горещата телефонна линия, приканват жителите, когато попаднат на някакъв проблем, вместо да го споделят в обществените мрежи, да се обадят. По този метод институциите, които могат да решат казуса, ще могат да реагират по-бързо.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР