Граждани твърдят, че са заснели първата българска въздушна линейка в

...
Граждани твърдят, че са заснели първата българска въздушна линейка в
Коментари Харесай

Заснеха в полет първата родна въздушна линейка ВИДЕО

Граждани настояват, че са снимали първата българска въздушна кола за спешна помощ в полет този следобяд.

Машината е видяна над София.

Кадри от полета ѝ бяха публикувани от група на столичния квартал " Бояна " във Фейсбук.

 Припомняме, че при започване на тази седмица бе проигран подготвителен сюжет, при който въздушната ни кола за спешна помощ претърпява повреда, до момента в който се готви за политане с пациент на борда. Това бе част от подготвителен сюжет и тест на екипажа за реакция при рискова обстановка.

Рискованият случай бе проигран като част от процедурата по узаконяване на един от екипажите на медицинския хеликоптер от страна на държавната въздушна ревизия.

Към момента няма повече детайлности за аргументите хеликоптерът да е в полет.

Първата кола за спешна помощ дойде в страната още при започване на февруари. Медицинската машина е закупен с европейско финансиране и към този момент има подготвени български водачи, които ще летят с него.  

От средата и до края на годината поетапно в страната ни ще дойдат още два хеликоптера в България. До 2026 година страната ни би трябвало да разполага с 6 медицински хеликоптера. Базите им са избрани по този начин, че всяка част на страната да бъде покрита от най-малко две въздушни коли за спешна помощ. С летателни площадки в 20 лечебни заведения.

Първата лицензирана е в столичната болница " Света Анна ". Останалите се построяват поетапно. Във въздушната незабавна помощ ще работят общо 36 водачи и 14 инженери.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР