Граждани се събраха пред президентството на втори пореден протест под

...
Граждани се събраха пред президентството на втори пореден протест под
Коментари Харесай

“Радев, вън!” - протестиращите от ДБ и “Промяната” развяха американското знаме пред президентството

Граждани се събраха пред президентството на втори следващ митинг под надслова #ГАZwithme. Организаторите показват, че задачата е да се окаже цивилен надзор на дейностите на служебното държавно управление.

На демонстрацията против подновяването на контракта с " Газпром " развяха американското знаме, а измежду протестиращите пред фонтана бяха представителите на " Боец ", сестри Малееви, ексдепутатът от Демократична България Стоян Михалев, водачът на " Ние идваме " Арман Бабикян.

Протестиращите упорстват за стопроцентова диверсификация на доставките на газ.

Организаторите от #ГАZwithme оповестиха, че чакат отговори от президента за доставките на газ и унищожаване на монопола на " Газпром " и " Лукойл ".

Протестиращите оповестиха, че са изпратили и седем въпроса към служебното държавно управление и политиците по настоящите за страната проблеми, като отговори са получени само от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Противниците на възобновяването на контракта с " Газпром " питат - с кои снабдители на петрол и газ да договаря България, какво оферират за укрепване на защитата на България, какви ограничения в поддръжка на украинските бежанци оферират, каква позиция ще заемат по настояванията на Русия за изгонване на съветски жители, критикуващи войната на Русия в Украйна, и чий е полуостров Крим. Последният въпрос е отпратка към изявление на Румен Радев от 2017 година, че в Крим " се вее съветски байрак и това е действителността ", оповестява БНР.

Сред другите въпроси са такива за организацията на идните избори и за участието на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Лидерът на известното от митингите за правосъдна промяна и против кабинета " Борисов " съдружие " Боец " - Георги Георгиев, разгласи пред множеството, че организацията стартира подписка за предварителното премахване на президента Румен Радев от поста, заяви Българска телеграфна агенция.

Причините са позицията на президента за Крим и дейностите на служебния кабинет посока на нов контракт за доставка на газ от " Газпром ". Георгиев добави, че по тематиката предстоят диалози с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

Участниците в митинга оповестиха, че ще отидат в петък следобяд пред енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че няма да подписва никакви контракти за доставката на съветски газ.

След този апел протестиращите започнаха да скандират: " Радев, вън! ".

" В общи линии, упованията са да се провеждат предварителните избори и да не се подхващат радикални стъпки, примерно като сключване на нов контракт с " Газпром ", разясниха пред публичното радио участници в митинга.

" Аз мога кажа, че в действителност съм гласувала за президента Радев. Така че пристигам на митинга и с огромно отчаяние, тъй като той, макар че не го е споделил ясно, че поддържа Русия и нейната война, само че с дейностите си и с бездействията си това някак си се набива на очи ", разяснява гражданка, присъединила се в демонстрацията.

Източник: dnes.dir.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР