Граждани се събраха на протест пред сградата на Министерския съвет,

...
Граждани се събраха на протест пред сградата на Министерския съвет,
Коментари Харесай

Опънаха палатки пред МС срещу преговорите с Газпром

Граждани се събраха на митинг пред постройката на Министерския съвет, където опънаха палатки. Те желаят оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов, както и гаранции от служебния кабинет, че няма да възобновява доставките и подписва нов контракт за доставка на газ от „ Газпром “. Протестът се провежда от съдружие БОЕЦ.

„ Газпром, с терористи не преговаряме “, сподели водачът на БОЕЦ Георги Георгиев. „ Стоп на обединението „ Газпром “ и Кремъл “, добави Георгиев. Той разгласи „ обсада “ на централния вход на Министерски съвет. 

Ще останем цяла нощ, а от на следващия ден започваме с „ акции изненади “, уточни Георгиев. Имаме две съответни цели – оставка на енергийния министър и да не се възобновяват договарянията и доставките на газ от „ Газпром “, изясни той. „ Оставка “, скандираха протестиращите. 

Гражданите получиха стикери с надписи „ “Газпром “ – с терористи не се договаря “ и „ БОЕЦ против мафията “. Протестиращи носеха българското знаме и това на Европейския съюз. Имаше плакати с надписи „ Слуги на Путин, изчезвайте с мръсна Gaz “ и „ Не на екстрадациите към путинова Русия “. 

Движението в пространството сред Министерски съвет и партийния дом е спряно. Има засилено полицейско наличие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР