Граждани са подали сигнали до полицията и Районната прокуратура заради

...
Граждани са подали сигнали до полицията и Районната прокуратура заради
Коментари Харесай

Граждани със сигнали до полицията и прокуратурата заради действия на служители на Община Царево

Граждани са подали сигнали до полицията и Районната прокуратура поради дейности на чиновници на Община Царево. За това оповестиха в редакцията на Искра.бг локални поданици.

В момента в Община Царево е почнала санитарна сеч в градската среда , т.е. махат се дървета на разнообразни улици. Една от тях е и улица „ Трети март “ . Там дърветата също са били отсечени. По всяка възможност това е станало след мнение на ландшафт архитекта.

Улица „ Трети март “. Снимка: Личен списък

Интересното в тази ситуация е, че чиновници на Общината, дружно с екскаватор, който е бил нает от локалната администрация и е благосъстоятелност на частна компания, са отишли да товарят дървесината след премахването на дърветата . Но вместо тя да бъде разпределена за обществени потребности, да вземем за пример да бъде предоставена на пенсионери, нуждаещи се или пенсионерски клубове, тази дървесина отива в дворовете на чиновници , които работят към компания „ Чистота “, която е общинска .

Според подателите на сигнала се касае за две координаторки . Местни хора са хванали служащи на Общината да разтоварват дървесината в двора на една от тези координаторки. Те са ги попитали за какво ги прибират във въпросния двор и им е било отговорено, че по този начин е било решено и по този начин е било направено.

Хората са подхванали съответни дейности. Те са се обадили на незабавния телефон 112 , в резултат на което на мястото са пристигнали чиновници на реда. Но дървесината към този момент в оня миг е била прибрана в двора. Не е било отречено, че тя се намира в действителност там.

Улица „ Трети март “. Снимка: Личен списък

Така тези възмутени локални поданици са подали сигнал през днешния ден в полицията и в Районната прокуратура . Входящият номер на сигнала в държавното обвиняване с днешна дата е ТОЦ-263/23. Дали институциите ще се задействат по този проблем следва да разберем.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР