Граждани принудили служители да глобят строител заради изрязано без причина

...
Граждани принудили служители да глобят строител заради изрязано без причина
Коментари Харесай

Граждани принудили служители да глобят строител заради изрязано без причина дърво

Граждани принудили чиновници да глобят строител поради изрязано без причина дърво. За това алармира Борис Цветков, общински консултант в СОС в известие до медиите.

По думите им вложители са почнали да слагат ограда на 2 097 кв. м. от парка към езерото в ж.к Дружба 1 откъм блок 121, като нямало никакво пояснение на какво съображение се прави това.

Гражданите настояват, че нелегално са отрязани клоните на многогодишна липа в общинската част на парка. Те са безапелационни, че това нарушаване не е видяно от присъстващи там представители на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на Министерство на вътрешните работи. По настояването им обаче те са се върнали, установили са нарушаването и са съставили акт на притежателите.

По думите им това ще им коства сред 1000 и 5000 лева

Местните изясняват още, че не е имало осведомителна табела за осъществяваните действия, като хората, които са работели са били без всевъзможни защитни дрехи и сигнали.

По думите им циментовите колове се били сложени слагат без каквото и да фиксиране - макар височината и тежестта им, което съгласно тях основава съществени опасности за живота и здравето на стотиците жители от регион Искър и от столицата, които ежедневно минават там.

По самодейност на жителите се провежда митинг както през днешния ден от 18 часа до езерото до блок 121 в жк Дружба 1, по този начин и всеки ден всеки ден след 18 часа.

Те приканва всички искащи да се включат, с цел да запазят парка към езерото. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР