Граждани организират протестна акция срещу поставянето на 10 нови павилиона

...
Граждани организират протестна акция срещу поставянето на 10 нови павилиона
Коментари Харесай

Варненци готвят протест срещу бараките в Морската градина

Граждани провеждат протестна акция против слагането на 10 нови павилиона в Морската градина на Варна, научи Moreto.net.

Флашмобът под надпис " Вън бараките от парка! " ще се организира тази събота (18 март) от 14:00 часа до бараката край Летния спектакъл.

" Приятели, в събота се събираме при бараката под Летния спектакъл, до Мостчето на влюбените, с цел да покажем мнението си за тези грозни, ненужни и невписващи се бараки, появили се по красивите алеи на обичаната ни Морска градина! Елате да покажем на управниците какво мислим за тези техни бараки, заповеди, позволения и бизнеси...Как се вземат решенията в този град - в интерес на публичния интерес или на частни схеми?! ", гласи анонсът за събитието.
На няколко места в Морската градина към този момент има поставени павилиони за продажба на храна и питиета, а слагането им провокира възмущението на архитекти, разнообразни организации и жители.

" Аз персонално не утвърждавам бараките в Морската градина и естетиката им ", разяснява през вчерашния ден пред медии кметът на града Иван Портних.
Той посочи, че ще се търси решение за възстановяване визията на обектите. Обясни, че слагането им е в съгласие с Института за запазване паметниците на културата и е решено от комисия, включваща общински съветници и общински представител.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР