Граждани организират протест днес пред Съдебната палата в Добрич заради

...
Граждани организират протест днес пред Съдебната палата в Добрич заради
Коментари Харесай

Заради убийството в парка: Граждани организират протест пред Съдебната палата в Добрич

Граждани провеждат митинг през днешния ден пред Съдебната палата в Добрич поради убийството на 56-годишния мъж в парка на града. Идеята за демонстрацията е на Венцислав Великов, който провежда и бдението в неделния ден на лобното място на жертвата.

В обществените мрежи той приканва добричани да поддържат митинга . Великов показва, че се приготвя отворено писмо, с което да се изискат отговори на въпросите, свързани с убийството от 7 март. Той прецизира, че ще бъдат сериозни към всички институции, само че все още не желаят оставки.

„ Много апелирам да потиснем страстите си и да не разрешаваме да похабим силата на това гражданско неодобрение. Не изключвам опцията, несъмнено, да желаеме оставки, само че това ще го решим дружно и не през днешния ден. Всички желаеме обективно и независимо следствие, вътрешни инспекции в Министерство на вътрешните работи и прокуратура, по отношение на пропуските при следствие на закононарушенията на причинителя. За следващ път ще призовем и Общината да работим взаимно по проект за предварителна защита и сигурност за един по-спокоен и прекрасен Добрич “, моли Венцислав Великов.

Други от настояванията включват защитата на парка да се разпореди на професионална компания, да има патрули както в парка, по този начин и в централна градска част.

Районна прокуратура-Добрич излезе с позиция по отношение на изостреното публично внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година , и случили се преди този момент набези от сходен темперамент. Оттам осведомиха, че едвам на 27 февруари 2024 година, към обяд, за първи път в Районната прокуратура е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била известена за започнатото досъдебно произвеждане във връзка нападението на мъжа , намушкан на 25 февруари в региона на ръката, в това число и за това, че по случая е било арестувано и след това освободено лице.

На взаимен брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, шефът на ОДМВР-Добрич старши комисар Цветан Пировски и районният прокурор Петко Тухчиев споделиха, че има събрани задоволително доказателства за съпричастността на обвинявания към убийството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР