Граждани: Бюджетът на общината няма да реши проблемите на СофияБюджетът

...
Граждани: Бюджетът на общината няма да реши проблемите на СофияБюджетът
Коментари Харесай

Граждани: Бюджетът на общината няма да реши проблемите на София

Граждани: Бюджетът на общината няма да реши проблемите на София
Бюджетът на Столичната община за 2019 година е с над 67 млн. лв. повече спрямо този за миналата. Това регистрира по време на публичното разискване зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ През всичките години имаме нарастване на приходите, които се дължат на няколко фактора. Те се дължат на икономическия напредък през същия интервал, въпреки това и на по-добрата събираемост. Без да усилваме данъчните ставки сме съумели да увеличим приходите в размер на 184 млн. лв. за последните 6 години “, разгласи Барбалов.

Според жителите, пристигнали на разискването, бюджетът от 1,6 милиарда лв. няма да докара до позитивната смяна на града.

„ Бюджетът е раздут съгласно мен. Проблемът е и в осъществяването на публичните поръчки. Ние видяхме какъв провал претърпяха всичките поправки, които не престават с цялостна мощ. Не е задоволително перото за детските градини и огромна част от тези планове, които бяха заложени предходната година не бяха изпълнени “, сподели Татяна Христова, която е пристигнала на разискването, тъй като желае да взе участие в ръководството на града, само че към този момент това е безрезултатно.

Христова подчертава и на работата на Центъра за градска подвижност и недоумява в какво се влагат парите, събирани от санкции и за какво те не се влагат в възстановяване на пътищата.

„ Прави усещане, че неща, които стоят предходната година в бюджета съществуват и тази година в бюджета, де факто те не се извършват. Миналата година бяха заложени 11 детски гради, тази година 15. От предходната година и тази 8 детски градини са същите, а от тези 11 градини са отворени едвам две. Затова няма по какъв начин да бъдем удовлетворени от това, което се предлага като бюджет, тъй като не се осъществя по най-хубавия метод “, съобщи Васил Николов, който ръководи няколко цивилен организации и с оскърбление акцентира, че думите на жителите не намират отражение в крайните решения на общината.

Според Димитър Божинов разискването е било лишено от съответна обществена прокламация. Това изказване беше опровергано от общината, откъдето споделиха, че известие за срещата е било качено в уеб страницата им./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР