Графит на Банкси, появил се по Коледа в град Порт

...
Графит на Банкси, появил се по Коледа в град Порт
Коментари Харесай

Графит на стена беше продаден за 115 000 евро

Графит на Банкси, появил се по Коледа в град Порт Толбът, Южен Уелс, който изобразява момче, изпрезило език, с цел да лови снежинки, бе продаден за над 100 000 паунда (115 хиляди евро).

Собственикът на гаража Йен Люис, на чиято стена е графитът, е извънредно щастлив, че е махнал този товар от плещите си. Делото на известния махленски художник му навлече доста неприятности по празниците.

Произведението, което носи името Seasonʼs Greetings, е закупено от притежател на художествена изложба в Есекс. Става дума за Джон Брандлър, който към този момент има няколко работи на Банкси. Той твърди, че няма желание да лишава арт обекта от Порт Толбът.

Собственият на белязания от уличния художник гараж признава, че най-сетне е благополучен.

Омръзна ми от този графит, споделя той.

Както оповестява BBC, към 20 000 души в границите на месец са отишли до къщата на мъжа, с цел да видят с очите си творбата на изкуството.

За Йен Люис графитът е донесъл поредност от сложни дни. С творението си Банкси му е навлякъл сериозен стрес. Загубил е съня си и е нямал момент успокоение.

На Коледа до гаража му се събира голяма навалица. Макар графитът да е предпазен с железна ограда, Люис се тревожел, че някой може да повреди недвижимия му парцел.

Той предложил на управляващите на Порт Толбът да изрежат част от стената и да реалокират скъпия графит в центъра на града, осигурявайки му условия, в които да може да бъде забелязан от всички искащи.

Градските управляващи обаче били прекомерно бавни в дейностите си. Тогава британецът намерил поддръжка в лицето на артиста Майкъл Шийн, който призовал обществото да прояви внимание и да се смили над Люис и го подкрепил финансово. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР