Граф Дракула и неговият замък Бран в Транислвания са световноизвестни.

...
Граф Дракула и неговият замък Бран в Транислвания са световноизвестни.
Коментари Харесай

Гората Хоя Бачу: Бермудският триъгълник на Трансилвания


Граф Дракула и неговият палат Бран в Транислвания са световноизвестни. Оказва се обаче, че това не е единственото злокобно място в района.

Гората Хоя Бачу в Румъния придобива паранормална популярност по целия свят, а хората имат вяра, че мястото е портал към различен свят, който кара посетителите да изчезват.

Тези късметлии, които съумяват да се завърнат, описват, че са се чувствали следени и губят визия за времето. Съобщават, че са получили странни обриви, мигренозни пристъпи, гадене, изгаряния и драскотини. Хората описват, че до момента в който са в гората, си спомнят всевъзможни неща от предишното, само че изцяло ги не помнят, щом излязат от нея. 

Гората Хоя Бачу е ситуирана в покрайнините на град Клуж-Напока, на северната граница на Румъния. Тя обгръща 250 хектара и се счита за едно от най-обитаваните от духове места на планетата поради странни паранормални феномени, които се случват в нея, написа Мybestplace.

В Хоя Бачу стотици хора рапортуват, че са видели летящи чинии и НЛО, а измежду причудливите дървета постоянно се чува детски и женски смях, от който кръвта се смразява. Снимките, направени на това злокобно място, са цялостни с мистериозни призрачни силуети, написа daeu.eu.

Тази остаряла гора се намира покрай град Клуж-Напока, само че предстоящо не се употребява с известност измежду локалното население. Почти невероятно е да принудите някой от жителите да посети мястото. Гората Хоя Бачу е добила известност като „ Бермудският триъгълник на Трансилвания ”. Хората считат, че тя е обиталище на дявола, има вяра се, че там живеят призраци, даже извънземни. 

Биолог прекарва десетилетие в гората

Мястото придобива популярност през 60-те години на предишния век. Става известно, откакто биологът Александър Суифт снима летящ обект в небето над гората. Биологът прекарва десетилетие в проучване на паранормалните феномени в мистериозната гора Хоя Бачу. Той живее в мъгливия лес, наблюдавайки растителността и животните, които го населяват. Описва пребиваването си на това злокобно място като странна комбинация от боязън, суматоха и неприятни усеща. Разказва за странни звуци, ромолене и гласове, които се чуват от място, изцяло пусто от живи същества. След като прекарва десетилетие там, той разкрива, че от самото начало е желал да си тръгне, само че като че ли някой го е държал в тази гора.

Биологът разказва по какъв начин е следил необичайно зеленикаво-синьо зарево в дълбините на горския храсталак. Скоро по-късно бликам зелена мъгла почнала да пълзи към него като змия. Най-интересното, което ученият следи, се оказва очевидно едвам откакто демонстрира направените в гората фотоси. Оказва се, че на всички фрагменти се виждат странни и удивителни силуети, които биологът не е забелязал по-рано. По думите му всички направени фрагменти са конфискувани от румънските специфични служби и те в никакъв случай не са били видени от необятната общност.

Наблюдение на НЛО

Друг любопитен случай става на 18 август 1968 година. Тогава военният Емил Барнет отива със брачната половинка си и свои другари на излет измежду природата. За място на своята отмора те избират точно гората Хоя Бачу. Около 13,00 часа Емил отива да търси дърва за огън, когато неговите другари почнали да крещят. Мъжът се огледал и забелязал в небето неидентифициран летящ обект под формата на кръг. Той летял гладко, постепенно и тихо из небето. Изведнъж обектът почнал да свети още по-силно, след което бързо липсващ в дълбините на небето. Емил съумял да направи 3 фотоси. Към днешна дата тези изображения на НЛО се считат за най-ясните от всички направени фотоси в цяла Европа.

Кадрите са подробно прегледани, изследвани и приети за достоверни от доста специалисти. Комунистическото държавно управление на Румъния приравнява вярата в паранормалното с полуда и държавен бойкот по тази причина малко, откакто демонстрира фотосите, Барнет губи работата си, написа The ​​Independent.

Пред изданието приказва локален гид на име Алекс. Той споделя, че не обича да спи в гората. Споделя, че първия път, когато лагерува там дружно със свои другари, никой от компанията не могъл да спи. Те непрестанно били будени от доста мощен звук на копита като на кон или огромен елен. Всеки път, когато някой от смелчаците подавал глава от палатката, с цел да ревизира какво е съществото, което издава тези звуци, шумът спирал. Всъщност локалните хора не имат вяра в извънземни, те са уверени, че гората е прокълната и там живее зло създание на име Белиал. Той е античен източноевропейски дявол на разрушението, страха и разврата.  

Името си получава поради липсващ пастир

Бермудския триъгълник на Трансилвания, гората Хоя Бачу получава името си от необяснимо събитие. Случката е обвързвана с мистериозното изгубване на пастир и неговите 200 овце, които в никакъв случай повече не се появяват. 

Овчарят пасял стадото си и ги завел до края на гората, обхваната в мъгла. От тогава нито той, нито овцете са видяни. Търсенето им не дава резултат. Не са открити нито остатъци, нито кости, нито каквито и да било следи. Те просто изчезват, оставяйки след себе си необяснима тайнственост.

С тази преживелица историите за необяснимото изгубване на хора в региона не завършват. Скоро, откакто овчарят се изгубва, в гората отива влюбена двойка. Те вземат решение да ревизират легендата, към която са скептични. Скоро по-късно любовта им завършва. Момичето се прибира на сутринта вкъщи в положение на потрес. Изпратена е в психиатрия, с цел да се лекува. Нейният другар изчезва безследно. Както и при овчаря, по този начин и в този случай, не са открити никакви следи. Историята е обстойно и сензационно разказана по страниците на локалните вестници.

Дете не остарява и ден за 5 години

Има още един вцепеняващ кръвта случай, който се споделя като легенда от уста на уста от локалните хора. Това е историята на петгодишно момиче, което изчезва в гората по време на разходка. Организирано е огромно търсене, само че детето не е намерено на никое място. Хората изгубили вяра, че в миналото ще открият момиченцето, само че 5 години след изгубването си то се появява още веднъж живо и крепко. Детето към момента носело облеклата, с които било облечено в деня, в който се изгубило. Момичето не можело да си спомни безусловно нищо от времето, което е прекарало в неопределеност. Загадка остава къде е била през цялото това време и по какъв начин е оживяла по време на суровите румънски зими, пише Тhelittlehouseofhorrors.

Още по-притеснителен бил фактът, че за тези пет години детето не е пораснало и с ден. То изглеждало по безусловно същия метод, по който и преди да изчезне. Легенда, обвързвана с Хоя Бачу, споделя за жена, която е открита да се лута из гората с монета от XV век в джоба си.

Освен тези странни събития, има доста известия от смелчаци, чието любознание ги е отвело в гората. Част от тях съумяват да излязат от там с изгаряния, тежки обриви, главоболие и висока температура. Някои от извършените в региона проучвания разкриват по-висока от нормалната радиоактивност, излъчваща се от съдържащия се в почвата уран.

Дърветата на Хоя Бачу

Дори дърветата в тази прокълната гора крият мистерия. Призрачната необичайно извита растителност, с която е обрасла гората, единствено добавя злокобната атмосфера.  Дърветата са на повече от двеста години, само че наподобяват като млади фиданки. Повечето от тях са усукани в ствола или с необикновена форма. Имат необичайно деформиране в основата си. Много от тях порастват на зиг-заг или на спирали, феномен, който не е пояснен правдоподобно от нито един от учените, които са ги изследвали. Още по-мистериозен е фактът, че всяко дърво, което пораства спираловидно, го прави в посока на часовниковата стрелка.Но не това е най-зловещият факт за локалната растителност. По огромната част от паранормалната интензивност се оказва съсредоточена в избрана част от гората, в която няма дървета. Мястото е завършено в съвършен кръг. Учени са тествали състава на почвата в тази зона. Не са открити никакви аномалии или аргументи, които биха попречили на растежа на какъвто и да е растителен свят.

Портал към различен свят или паралелна галактика

Всички тези докладвани явления, съчетани с многочислените фотографски свидетелства за извънземни светлини и и мистериозни сфери, появяващи се в гората, трансформират гора Хоя Бачу едно от най-добре документираните места с паранормални феномени в света. Науката към момента не е в положение да изясни източника на този чудноват феномен и към момента чака отговори. Докато загадката е неразрешена, легенди и митове ще се популяризират, паралелно с действителните обстоятелства, наричайки това злокобно място портал към различен свят или паралелна непозната галактика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР