Градусите в Пловдив вече започнаха да се покачват и в

...
Градусите в Пловдив вече започнаха да се покачват и в
Коментари Харесай

Пускат ли се климатиците в обществения транспорт на Пловдив?

Градусите в Пловдив към този момент започнаха да се повишават и в следобедните часове надвишават 30. Така на дневен ред още веднъж е тематиката дали рейсовете в градския превоз са с добра климатизация и дали пътуването с тях няма да прилича посещаване в сауна.

Мненията на пловдивчани са разнопосочни, тъй като градският превоз се обслужва от 28 линии. Те са преотдадени на три частни превозвача посредством конкурс, а договорите им изтичат през 2026 година

- Почти рейсовете нямат климатици, единствено отворени прозорци. Вчера пътувах също, единствено в един рейс имаше.
- Бях в рейс 44, беше пуснат, само че доста едва.
- Доволни сме като пускат, тъй като в тая жега е обикновено. Приятно се пътува, тъй като е хладно, другояче вътре става сауна.
- Учудвам се, когато се кача в рейс с пуснат климатик.
- При тези жеги би трябвало още от сутринта да ги пускат.

" При първия контракт имаме обвързване над 28 градуса в атмосферата, лидерът би трябвало да е присъединил климатичната система. Докато при другите два контракта смяната в температурните диапазони всекидневно, както тази заран е 17 градуса, лидерът има обвързване да климатизира салона от 18 до 25 градуса, с цел да сътвори комфорт на пасажерите и да увеличи качеството на услугата ", изясни Чавдар Нинов - специалист надзор на превоза.

Нинов сподели още, че се вършат ежедневни инспекции. Санкцията за нарушаването неклиматизиране на салона е 300 лева за всяко едно открито нарушаване.

Вижте повече в директното включване на Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР