Градският транспорт в София работи без утвърдена икономическа рамка. Когато

...
Градският транспорт в София работи без утвърдена икономическа рамка. Когато
Коментари Харесай

Паргов: Над 215 млн. отиват годишно в градския транспорт

Градският превоз в София работи без одобрена икономическа рамка. Когато няма ясни параметри, финансовите средства се изразходват на сляпо и нерационално. Над 215 милиона отиват в градския превоз годишно, а качеството на предлаганата услуга не дава отговор на упованията на софиянци.

Това разяснява водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. Проблемите по линия №111 са емблeматични, само че не са изолиран случай, твърди още той в известие до медиите. В текста му се споделя още:  

Транспортната задача на наземния превоз е занижена. Натоварването по главните трамвайни, тролейбусни и автобусни линии е огромно, а интервалите на придвижване са над допустимото. Последните коли по някои линии са в 22.30 ч., което също е отвън общоприетите стандарти за градски превоз в европейски мегаполис. Няма реалистична преценка и съответна реакция на претоварването по обособените линии и нуждата от единични или съчленени рейсове. Да се чакат новите рейсове и по-късно да създадат настоящи написания е просто бягство от отговорността за решаването на проблемите. В основата на транспортната политика на общината би трябвало да се сложи на 1-во място пасажера и неговите потребности. Градският превоз извършва значима обществена функционалност и не може да се гледа на него просто като на бизнес. 

Необходим е еластичен и систематичен метод при планирането на интервалите на придвижване и избор на транспортни средства.
Това, което би трябвало да се случи в областта на превоза в Столична община, е ясна икономическа рамка, която да подсигурява рационално консумиране на обществените средства, актуализиране на транспортната задача на наземния превоз, съгласно потребностите на потребителите и цялостна преоценка на целите и стадиите за реализацията им. 

Но за това би трябвало политическа воля и професионална компетентост. И двете са в голям недостиг при ръководството на публичния превоз в София, за жалост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР