Градският транспорт под тепетата да стане безплатен през 2019 г.,

...
Градският транспорт под тепетата да стане безплатен през 2019 г.,
Коментари Харесай

Савина Петкова за безплатните рейсове: Няма точни разчети

Градският превоз под тепетата да стане безвъзмезден през 2019 година, предложиха от сдружението „ Бизнесът за Пловдив “. Писма с революционната концепция са импортирани публично в Общинския съвет и в Община Пловдив.

Както Марица.бг писа, пътуването без билети и карти би довело до сериозен обществен резултат с материално и морално измерение, смятат членовете на сдружението, измежду които са икономистът Ангел Стоев, почетният консул на Германия в Пловдив доктор Мариана Чолакова, предприемачът Любозар Фратев. Безплатният превоз ще се отрази и върху автомобилния трафик, тъй като повече хора ще избират градските автобуси. От гратиса ще се възползват и гостите на Европейската столица на културата.

В предлагането си " Бизнесът за Пловдив " показва, че на превозвачите ще се заплаща за услугата от градския бюджет, което значи спомагателна годишна отплата не повече от 15 млн. лв.. Сега транспортните компании си поделят към 12 млн. лв. държавни и общински дотации, с изключение на парите от продадените билети и карти. По информация на сдружението, общите доходи от продажба на билети и карти са сред 20 и 32 млн. лв. годишно. При безвъзмезден превоз обаче няма да има потребност от контрольори и кондуктори, надлежно отпадат и разноските за техните заплати и осигуровки в размер на 5 млн. лв..

Според ръководителя на Общинския съвет Савина Петкова плановете са направени без обстоен и прецизен разбор на приходите и разноските. В градовете, където се пътува гратис, публичният превоз е общински, а в Пловдив е напълно частен, означи Петкова и добави, че мечтае и в Пловдив всеобщият превоз да стане още веднъж общински.

Идеята на " Бизнесът за Пловдив " ще се преглежда в непрекъснатите комисии в локалния парламент, а паралелно с това - и в администрацията. Сесията е планувана за понеделник, само че не е несъмнено, че в дневния ред ще бъде включена и точка за безвъзмезден превоз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР