Градският прокурор на София Илияна Кирилова поиска да бъде образувано

...
Градският прокурор на София Илияна Кирилова поиска да бъде образувано
Коментари Харесай

Женски кеч в Столична прокуратура

Градският прокурор на София Илияна Кирилова изиска да бъде формирано второ дисциплинарно произвеждане против някогашния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която подаде оставка.

 Градският прокурор на София Илияна Кирилова
Градският прокурор на София Илияна Кирилова
Предложението е импортирано посредством изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов до Висшия прокурорски съвет и е по отношение на формираното в края на предишния май досъдебно произвеждане против някогашния следовател Петър Петров, по прякор Пепи Еврото.

Проверка е открила, че като административен началник Зартова е направила съзнателно три нарушавания – стартирала е делото, без да са налице данни за осъществено закононарушение, персонално е осигурявала очевидци и е изисквала от тогавашния началник на ГДБОП  – сегашният вътрешен министър Калин Стоянов, да бъдат арестувани лица.

„ Цялостният разбор на доказателствата, при което се регистрират всички дейности на прокурор Зартова – от посещаване, директно преди самосезирането, при тогавашния основен прокурор Иван Гешев, през обезпечаването на очевидци по делото, следене на осъществяването на процесуално-следствените дейности, до основаването на организация за недопускане изпращане на делото на Софийската градска прокуратура, приказва за предумисъл на дейностите “, написа в предложение до Висшия прокурорски съвет.

Съдийската гилдия пък ще взема решение какви да са предметът и съставът на специфичната комисия, която ще ревизира обстоятелствата и изказванията за съществуването на група за въздействие в правосъдната система към разстреляния в края на януари Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Решението да има такава комисия беше взето предходната седмица, откакто кадровиците изслушаха краткотрайно изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, арбитър Владислава Цариградска и проверяващия публицист от Антикорупционния фонд Николай Стайков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР