Градският прокурор на София Илияна Кирилова отказа да се яви

...
Градският прокурор на София Илияна Кирилова отказа да се яви
Коментари Харесай

Явор Нотев: Промените в Конституцията бяха спорни от етапа на тяхното обсъждане

Градският прокурор на София Илияна Кирилова отхвърли да се яви пред парламентарната комисия, която проверява активността на убития Мартин Божанов по прякор Нотариуса. Могат ли обаче измененията в Конституцията и квалифицирания нов Закон за правосъдната власт да предотвратят основаването на паралелни мрежи в храма на Темида?

" Стана известна позицията, при която всички адвокати, магистрати и представители на адвокатурата имаха мотив да кажат, че за първи път чуват името на Нотариуса. Не се различавам от тези, които ще кажат, че не го познават. Аз не го познавах и името му е вест за мен. Няма да скрия, че се е говорило за благоприятни условия, съответни каузи, изключително с огромни ползи, да бъдат решени с медиатори, които са посочени като хора, които биха могли да оказват помощ в съответния спор. "

Това разяснява в предаването „ Офанизва с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS юристът Явор Нотев.

По думите му съществуването на „ SS ” клуб не му е било известно.

Той разяснява и опълчването сред районната и градската прокуратура. „ Видимата част на спора се формализира посредством опълчване на двете институции. Аз бих разделил прокурорите на други категории. Тези, които честно и почтено правят своята работа не би трябвало да имат спор с прокуратурата, която низходяща за тях или с висшестоящата прокуратура. Тези връзки са уредени по закон и няма никакъв мотив за спор ”, добави Нотев.

Според него измененията в Конституцията са били много противоречиви от стадия на тяхното разискване. „ Спорните въпроси, които се отнасят директно до правосъдната система касаят състава на Висш съдебен съвет, разделянето му на две елементи и другия режим, на който са подложени тези две елементи. Тази диспропорционалност сред политическа и професионална квота, за която се приказва в прокурорския съвет, сравнен със съдийския съвет, където съотношението е малко по-различно и професионалната квота има своето предимство ми се коства диалог, който недооценява условията и равнището, на което би трябвало да дават отговор членовете на Висш съдебен съвет и в двете му елементи. Стремежът би трябвало да бъде там да попадат извънредно морални хора, които не биха се поддали на влияние ”, сподели Нотев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР