Градският прокурор на София Илиана Кирилова отказа да бъде изслушана

...
Градският прокурор на София Илиана Кирилова отказа да бъде изслушана
Коментари Харесай

Градският прокурор на София учтиво отклони поканата да се яви пред комисияta за Нотариуса

Градският прокурор на София Илиана Кирилова отхвърли да бъде изслушана в парламентарната комисия, която ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса. Кирилова бе поканена през днешния ден, само че е изпратила писмо до ръководителя на комисията Никола Минчев, в което написа, че  " учтиво отклонява поканата ми " - уточни той пред депутатите. Като една от аргументите причина Кирилова акцентира, че към този момент дала изявление за медиите - а те по-бързо и ефикасно стигали до жителите.

В коментар, Никола Минчев уточни, че не намира претекстовете й за основателни.

Досега не е имало отвод за чуване в комисията.

" В последна сметка дейностите на прокуратурата подлежат на правосъден надзор, а не и на парламентарен. "

" (...) следва да имате поради, че формата на чуване, която допуска свободни тълкования и мнения от страна на присъстващите, може да има отрицателен резултат и да повлияе освен върху настоящи следствия, водени в СГП, само че и по отношение на вътрешното разбиране на правосъдните сформира по висящи правосъдни производства. "

" Имайки позволение по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс дадох в детайли изявление пред една медия, тъй като без значение от внушенията, които се нагнетяват в публичното пространство, че в прокуратурата като цяло работят „ мафиоти “ и „ нарушители “, СГП и въобще прокуратурата има вяра, че българската публицистика е тази, която стига най-бързо до българските жители. " - е част от писмото на градския прокурор, оповестено в правния уебсайт.

Очаквайте детайлности

Тя беше поканена през днешния ден, с цел да дава отговор на въпроси на депутатите за вероятно съществуване на групи за въздействие в Софийската градска прокуратура.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР