Градският автобус №93 ще вози пътници за левче по Голямоконарско

...
Градският автобус №93 ще вози пътници за левче по Голямоконарско
Коментари Харесай

Пускат градски рейс до заводите в община Марица

Градският рейс №93 ще вози пасажери за левче по Голямоконарско шосе до компаниите „ Димитър Маджаров - 2”, „ Сокотаб България”, „ Шенкер”, „ Чичо Чарли” и с. Радиново. Маршрутът се удължава по предложение на община Пловдив до локалния парламент. То е направено на база искане от работещите в Индустриалната зона, които към този момент пътуват единствено с ведомствен и персонален превоз. Сесията, която би трябвало да узакони смяната, е планувана за 18 декември.

Линията, чиято последна спирка към този момент е до Стъкларския цех, се обслужва от компания „ Хеброс бус” със седем автобуса, само че те ще бъдат увеличени с още един, с цел да не се получават огромни шпации след удължаването на маршрута. Едноличен търговец „ Божко Златанов”, който вози пасажери от Радиново до Пловдив и назад по регионалната транспортна скица, е подписал декларация, че няма нищо срещу по същия маршрут да бъде пуснат и градският рейс №93.

Вече е направен план за създаване на джобове на спирките на Голямоконарско шосе при кръстовището до „ Маджаров” и „ Алекс сервиз”. Не е ясно дали за градските автобуси ще се изискват винетки, откакто ще напущат територията на община Пловдив.

Очаква се след Нова година да бъде продължен и маршрутът на рейс №113, който да продължава от Централна гара по бул. „ Христо Ботев” и Коматевско шосе до кварталите „ Остромила” и „ Беломорски”. Предложението обаче ще бъде импортирано за гласоподаване в Общинския съвет, откакто завършат тротоарите на Коматевско шосе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР