Градските активисти от Спаси София предлагат пускане на нова трамвайна

...
Градските активисти от Спаси София предлагат пускане на нова трамвайна
Коментари Харесай

Предлагат нова трамвайна линия по бул. България, която да минава през Лъвов мост

Градските деятели от " Спаси София " оферират стартиране на нова трамвайна линия №17 по бул. " България ", която да подкрепя извънредно натоварената линия 7 и да обезпечава нови връзки на редица южни квартали с центъра и метрото, без това да докара спомагателни разноски за града.

Новата линия 17 да се движи паралелно с линия 7 сред жк " Борово " и пл. " Македония ", след което маршрутът да продължава по ул. " Алабин " и бул. " Кн. Мария Луиза " до Централна гара.

Сред претекстовете на градските деятели е основаването на нови директни връзки с градския превоз сред южните квартали, центъра и най-натоварени станции на метрото.

С линия 17 ще можем да пътуваме без прекачвания сред гъстонаселени квартали като " Гоце Делчев " и " Стрелбище " и метростанциите Сердика и Лъвов мост . Интервалите на придвижване ще бъдат понижени, а хората ще чакат по-малко по спирките и ще пътуват удобно в по-малко претъпкани трамваи, показват от " Спаси София "

С въвеждането на новата линия 17 се планува и метаморфоза на част от съществуващите линии за оптимизация на разноските и възстановяване на връзките. Трамваите от линия 1 ще бъдат зачислени към новата линия 17, а трамвай 6 ще бъде заздравен с още три мотриси, за възстановяване на обслужването на значими квартали като " Иван Вазов ", " Надежда ", " Свобода " и " Обеля ".

Нашата цел е подобренията да влязат в действие незабавно след края на ремонта на пл. Македония, очакван за началото на февруари, изясняват още от " Спаси София ".



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР