Градската организация на БСП е единна и се ползвам с

...
Градската организация на БСП е единна и се ползвам с
Коментари Харесай

Другарският огън не плаши Таков

Градската организация на Българска социалистическа партия е единна и се употребявам с нейното доверие, съобщи пред публицисти ръководителят на столичните социалисти Иван Таков.

Миналия петък, след избора на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет (СОС), националното управление на Българска социалистическа партия сне политическото си доверие към общинските съветници на партията в СОС, подкрепили избора на Цветомир Петров от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ („ Спаси София “) за ръководител на Общинския съвет.

За мен това не е от такова значение, аз се употребявам от доверието на градската организация, на градския съвет, на групата съветници в Столичния общински съвет, както и на Местната коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, разяснява Таков.

Според него това, че има искане от столични структури на партията за оставка на съветниците на Българска социалистическа партия, е опит за напън по обособени организации да излизат с позиции за оставката му. „ До момента това се е случило единствено и само в районната организация на другарката Нинова, оттова нататък други позиции няма, обособени социалисти ги пишат и се пробват да създадат от мухата слон “, сподели Иван Таков. 

Дали ще проработи СОС, Таков отговори, че това е бил целият смисъл на избора на краткотраен ръководител – да проработи съветът, да бъдат образувани комисиите и, след три месеца безвремие, да стартират да се случват значимите за хората и за целия град неща. Решенията в СОС ще се взимат доста мъчно, видя се, че най-голямата група в Общинския съвет е безусловно безпомощна да събере болшинство и по тази причина трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните дни, добави ръководителят на градската организация на Българска социалистическа партия. Но, акцентира той, все пак ние сме определени от жителите, а не да се ръководим само и единствено от теснопартийни сметки на  партийните централи.

Ако цената на това да проработи Общинският  съвет и да стартират да се случват положителни неща за града е " моята глава ", аз с наслада ще я платя още веднъж, съобщи ръководителят на социалистите в СОС.

Иван Таков не се тормози от изключване от партията, само че, в случай че това стане, не мисли за собствен личен политически план. Ще продължава дружно с групата общински съветници от Българска социалистическа партия да работи в Общинския съвет. Нито управлението на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от моето сърце, сподели той.

Таков взе участие в шествие под наслов „ Не на фашизма, не на Луковмарш! Хора бдете! “, проведен от Софийската организация на Българска социалистическа партия и Българския антифашистки съюз. Събрали сме се през днешния ден и от ден на ден такива мероприятия и говорене би трябвало да има по антифашистката тематика, разяснява Таков. Шествието потегли от паметника на Незнайния боец и се насочи към президентството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР