Градската администрация на Пловдив сериозно е преработила Годишната програма за

...
Градската администрация на Пловдив сериозно е преработила Годишната програма за
Коментари Харесай

Вторият по големина град у нас продава три атрактивни имота

Градската администрация на Пловдив съществено е преработила Годишната стратегия за предписание с парцели общинска благосъстоятелност, която ще бъде гласувана на общинската сесия на 11 февруари. В качената стратегия на уеб страницата на Община Пловдив бяха заложени 1 млн. лв. от продажба на общински парцели, което изненада мнозина. С новите промени обаче се чака приходът в хазната да се усили с два милиона, написа Trafficnews.bg. Според оценките на парцелите, които са вкарани в програмата тази сума е даже прекомерно занижена.

Може би най-скъпият парцел, който е изкаран на тезгяха е Лозенец с 1173 кв.м. Любопитното е, че парцелът е вкаран в програмата „ по предложение на граждани”. Теренът се намира на метри от морето в центъра на курорта, където са едни от най-скъпите парцели. Той е бил предназначен, с цел да може Общината да си направи почивна база. И до този миг обаче това не се е случило, а вместо това с продажбата му ще се попълня хазната.

Друг парцел, който евентуално ще разсъни интерес измежду мнозина в Пловдив, е къща в суперцентъра на града. Той се намира на ул. „ Велико Търново” 7, тъкмо зад къщата на Българския лекарски съюз.Теренът е с величина 508 кв. м, а върху него има остаряла къща. Въпросните два терена ще бъдат продадени с обществен търг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР