Градска легенда е, че от 1,6 млрд. лева за инвалидни

...
Градска легенда е, че от 1,6 млрд. лева за инвалидни
Коментари Харесай

Минчо Коралски за акцията в ТЕЛК-овете: Не мисля да сме толкова пробити

Градска легенда е, че от 1,6 милиарда лв. за инвалидни пенсии половината се дават непозволено. Това е съществено обвиняване към доста системи в страната и не мисля да сме толкоз пробити. Това сподели шефът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски пред БТВ.

„ Това, което би трябвало да се направи и което към този момент е в ход, да се вържат системите на ТЕЛК, НЗОК и персоналните електронни досиета, по този начин ще бъде ясно кой каква епикриза е издал. Когато се появят стремително досиета от едно и също място – това е съображение за инспекция. Проблемът е, че функционалностите на Осигурителния институт се разделиха на две – една част се управлява от Национална агенция за приходите, другата от Национален осигурителен институт. Това не пречи, когато имаме огромен брой досиета от едно и също обитаемо място – изключително когато това е едно и също обитаемо място, това да се провери”, уточни Коралски.

За подправените ТЕЛК-ове се приказва от дълго време, само че до този миг нямаше акция, която да разпознава сходни случаи, въпреки че от дълго време се знаят къде са пробойните в системата, означи шефът на Агенцията за хората с увреждания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР