Градинката на площад Велчова завера при Духовната семинария в София

...
Градинката на площад Велчова завера при Духовната семинария в София
Коментари Харесай

Градинка до Духовната семинария ще носи името на Стефан Данаилов

Градинката на площад " Велчова завера " при Духовната семинария в София ще носи името на Стефан Данаилов. Това ще прегледа на съвещанието си на следващия ден Столичният общински съвет, научи Епицентър.бг. 
Градинката е в квартал " Лозенец ", на кръстовището сред булевардите " Джеймс Баучер ", " Христо Смирненски " и " Св.Наум ". Много покрай него - на " Свети Наум " в така наречен блок на артистите, живееше великият артист - от 1972 година до кончината си. 

Съвносители на новото предложение са шефката на комисията Малина Едрева от ГЕРБ, артистът общински консултант от Демократична България Веселин Калановски и Калоян Паргов от Българска социалистическа партия. Идеята е да се покаже, че Стефан Данаилов е национална фигура. По тази причина вносителите на предлагането са от няколко политически групи. 

На 9 декември се навършват 80 години от рождението на Мастера. Данаилов остана с над 300 функции в киното, театъра и малкия екран, любим на генерации българи и на няколко випуска студенти по актьорско майсторство в НАТФИЗ, чийто професор бе, а за доста от тях - и втори татко.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР